Norsk
Gamereactor
nyheter
Fallout 3

Fallout blir sensurert

Australias problemer går utover oss

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Fallout 3 er spillet vi i redaksjonen ser aller mest frem til for tiden. Jon Cato fikk prøve det i Leipzig, og har knapt snakket om noe annet siden. Det har imidlertid vært enkelte problemer for Bethesda, spesielt i Australia. Der nede har de nemlig et hissig sensurerigsapparat som effektivt setter ned foten for spill de ikke syns egner seg for sine landsmenn. Og Fallout 3 så lenge ut til å bli bannlyst der nede.

Årsaken var at hovedpersonen brukte blant annet morfin for å redusere smertene etter for eksempel en kamp. Og alle referanser til narkotiske stoffer og bruken av disse, gjør at spillet i utgangpunktet skulle bli forbudt i Australia.

Nå virker det imidlertid som at spillutvikleren vil komme sensuren i forveien, for ifølge Edge, som har snakket med Pete Hines fra Bethesda, lages det bare én versjon av Fallout 3, som blir lovlig i hele verden.

- Vi vil gjøre det helt klart at den australske versjonen av Fallout 3 er identisk med både den amerikanske og den engelske versjonen på alle måter, og på alle plattformer. Det ble reist tvil om visse elementer, blant annet referanser til reseptbelagte stoffer, og disse er nå fjernet og erstattet med fiktive navn. For å unngå noen forvirring mellom spillere i de forskjellige landene, har vi valgt å gjøre samme endring i alle versjonene.

Fallout 3Fallout 3Fallout 3

Relaterte tekster

Fallout 3Score

Fallout 3

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Jon Cato har overlevd atomkatastrofen og trosser radioaktivitet og mutanter på jakt etter sannheten. Les anmeldelsen!

0
Fallout 3 er gratis på PC

Fallout 3 er gratis på PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Siden det har gått en uke siden jeg forhåndsvarslet om dette knallgode tilbudet er det greit med en påminnelse nå som du faktisk kan ta nytte av det. For som lovet har...

1
Fallout 3 blir gratis på PC neste uke

Fallout 3 blir gratis på PC neste uke

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Fallout-serien fyller altså 25 år denne måneden, og Bethesda har tenkt å feire dette ved å gi vekk spillet som virkelig satte franchisen på kartet. Fra og med klokken 17...



Loading next content