Norsk
Gamereactor
nyheter
Heavy Rain

Heavy Rain får 18+ i Norge

Mens Storbritannia klarer seg med 15+

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

PEGI har fattet en avgjørelse rundt David Cages kommende Playstation 3-eksklusive stortittel Heavy Rain, som ventes i februar. Den sterke realismen i spillet har ført til diskusjon blant sensurorganene i Europa, og forskjellige aldersgrenser er nedstemplet i blant annet Norge og Storbritannia. Mens PEGI nylig ga spillet en grense på 18+, har britiske BBFC moderert seg til en 15-årsgrense.

Mens PEGI ikke har sluppet noen uttalelse om avgjørelsen, mener BBFC at spillet opererer på et tolerant innholdsnivå. Selv om barnemord, en seriemorder og prostitusjon alle er tråder som går igjen i spillet, er det ikke nok for å heve grensen.

- Det er ikke uvanlig for mennesker å dø i spill. (...) Dette er selvsagt ikke ekte mennesker eller skuespillere, og alt avhenger av nivået av blod og vold. Vi bruker de samme klassifisering for spill som vi gjør for film, og dette spillet er egnet for en 15-årig publikum, uttalte en talsmann for BBFC.

Sensurorganet konkluderte likevel med at Heavy Rain inneholdt store mengder vold, sterkt språk og mye sex.

Spill som Operation Flashpoint: Dragon Rising, Splinter Cell: Conviction og Mass Effect 2 har også fått 15-årsgrense i Storbrittania på tross av 18-årsgrenser fra PEGI.

Heavy Rain

Relaterte tekster

5
Heavy Rain til PS4Score

Heavy Rain til PS4

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Mange mener Quantic Dream satte en ny standard for historier og motioncapture med originalen. Vil den nye generasjonen la seg imponere?

Heavy Rain MoveScore

Heavy Rain Move

ANMELDELSE. Skrevet av Line "Hermine" Fauchald

Nyårets mest innovative spillopplevelse er en av fanebærerne for Sonys nye bevegelsekontroll. Heavy Rain er allerede et toppspill, men har det blitt bedre? Line-Hermine har dommen.

0
GR Live spiller Heavy Rain

GR Live spiller Heavy Rain

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alle dere som er tilhengere av Quantic Dreams spesielle, men gode, Heavy Rain på Playstation 3, har nå en mulighet til å finne ut hvordan spillet tar seg ut på dagens...

0
Kommer Quantic Dream Collection i 2016?

Kommer Quantic Dream Collection i 2016?

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Quantic Dream skal slippe en samling kalt Quantic Dream Collection til Playstation 4, og nå har denne dukket opp på sidene til den franske delen av nettbutikken Amazon....



Loading next content