Norsk
Gamereactor
nyheter
Red Dead Redemption

Rockstar krevde positiv omtale

Avsløring kostet journalist jobben

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det stormer rundt Rockstar etter at en australsk journalist fikk sparken for å fortelle hvordan Rockstar har krevd positiv omtale om det kommende Red Dead Redemption. Dette melder News.com.

Toby McCasker jobbet inntil nylig for avisen Zoo Weekly, helt til han på Facebook avslørte en email som er sendt fra en PR-sjef hos Rockstar.

- Dette er det største spillet vi har laget siden GTA IV, og mottar allerede nå Game of the Year 2010-nominasjoner fra eksperter verden over. Kan dere sørge for at Tobys artikkel reflekterer dette - han trenger å respektere den enorme prestasjonen han skriver om her.

Innlegget på Facebook skal ha blitt fjernet og McCasker skal ha fått sparken.

- Jeg ble ikke journalist for å skrive reklame forkledd som redaksjonelt innhold. Denne "betale for oppmerksomhet"-kulturen som raskt har blitt en trend i print-media plager meg i stor grad.

Rockstar Australia kommenterer saken på denne måten:

- Vi kjenner ikke til bakgrunnen for historien her. Vi prøver alltid å presentere våre spill på den mest innbydende måten både for pressen og fans og selvfølgelig, vi som alle andre distributører i Australia og alle andre for den saks skyld, ønsker at spillene våre skal sees i et positivt lys.

Paul Merrill, redaktør i Zoo Weekly, har benektet McCaskers historie og forklarer at grunnlaget for oppsigelsen baserer seg på flere grunner, som blant annet å ha publisert et privat brev på sin Facebook-side.

Red Dead Redemption

Relaterte tekster

Undead NightmareScore

Undead Nightmare

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Westernspillet Red Dead Redemption er ansett som et av årets desidert beste spill og med tilleggspakken Undead Nightmare blir vi servert et zombieinfisert gjensyn med western-universet...



Loading next content