Norsk
Gamereactor
nyheter
Starcraft II: Wings of Liberty

Blizzard snakker om DRM

Forbedret Battle.net skal hindre kopiering

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Omfattende piratkopiering og omstendelige kopibeskyttelser har vært et hett tema i flere år, men ny bensin ble nylig kastet på bålet da Ubisoft innførte en ny kopibeskyttelse for PC-spillene Silent Hunter 5 og Assassin's Creed II som krever at spillerne må være konstant oppkoblet til internett for at spillene skal fungere. Mange har ytret sin misnøye for dette, deriblant den svenske utvikleren Avalanche, men samtidig fortsetter jakten på det perfekte systemet alle parter kan leve med.

Blizzard vil prøve seg på en ny vri med Starcraft II: Wings of Liberty, noe de snakker om i et intervju med Videogamer.com. Utviklerens strategi er å tilby en registreringstjeneste som er så fordelaktig at spillerne blir oppmuntret til å benytte seg av den. Spillet vil kreve en engangsregistrering på Battle.net-siden samt en registrering av konto, men etter det står man fritt til å spille som man vil.

- Hvis vi har gjort jobben vår riktig og implementert Battle.net på en bra måte kommer folk til å ønske å være oppkoblet mens de spiller enspillerdelen for å være i kontakt med vennene sine og få achievements, forteller Blizzard-sjef og produsent på Starcraft II: Wings of Liberty, Frank Pearce til nettstedet.

- Den beste tilnærmingen er i våre øyne å sørge for at du har en fullspekket plattform folk har lyst til å spille på, et sted hvor vennene er, hvor communityet befinner seg, legger han til.

Pearce har derimot lite til overs for selskaper som bruker en masse tid på å utvikle nye kopibeskyttelser i stedet for å fokusere på innhold, og han ser på kampen mot piratene som umulig:

- Communityet er alltid mye større enn oss, og antallet folk der ute som vil prøve å knekke kopibeskyttelsene, enten det er for å kopiere spillet eller bare fordi det er en utfordring for dem, er mye større enn utviklerteamet vårt. Vi trenger å ha utviklerne våre fokusert på innhold og kule funksjoner, ikke kopibeskyttelser, avslutter Blizzard-sjefen.

Starcraft II: Wings of Liberty

Relaterte tekster

Starcraft II: Wings of LibertyScore

Starcraft II: Wings of Liberty

ANMELDELSE. Skrevet av Michael Kamp Jensen

Blizzard gjør opp for 12 års ventetid idet Zerg, Protoss og Terran for tredje gang er forente, i det som virkelig kan betegnes som en storvekter i strategisjangeren. Her er anmeldelsen...



Loading next content