Norsk
Gamereactor
nyheter
Sleeping Dogs

Kvinnefiendtlighet hos Activision?

Her må vi nesten si oss uenige, altså

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter å ha blitt anklaget for å forkaste spillet Black Lotus ene og alene fordi det inneholdt en kvinnelig hovedfigur, har Activision nå sagt at det slettes ikke dreier seg om kjønnskvotering.

I en rapport fra spillreiret Gamasutra blir det publisert anonyme sitater fra tidligere Black Lotus-involverte. I disse får vi lære at Lotus-prosjektet ble nedlagt ettersom kvinnelige hovedpersoner "ikke selger". Activision skal faktisk ha sagt noe så "sjokkerende" som:

- Lose the chick.

Deretter har de heller styrt skuta i retning True Crime: Hong Kong, hvori hovedfiguren som kjent er mannlig. En annen kilde skriver:

- Hvis Activision ikke ser en kvinnelig hovedfigur i en av årets fem beste spill, så vil de ikke bruke det i sitt eget spill. Og folk som ikke vil bruke kvinnelige hovedroller kommer til å bruke spill som Wet og Bayonetta for å bevise at femme fatale ikke appellerer til massene.

Activision møter motstanden med en enkel og avbalansert replikk:

- Vi har ingen forskrift som går ut på å diktere hva de forskjellige utviklerne kan lage eller bruke i det de lager, og vi har aldri sagt at de ikke kan utvikle spill med kvinnelige hovedroller.

Jeg skjønner ikke helt problemet? Kvinner hører jo uansett til på kjøkkenet.

Sleeping Dogs
Brudulje: Hovedpersonen i True Crime foretrekker også menn.

Relaterte tekster

Sleeping DogsScore

Sleeping Dogs

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Lyst til å leke politi og røver? Sleeping Dogs gir deg muligheten, og vi sendte Robin avgårde til Hong Kong for å sette karakter...

3
Sleeping Dogs blir film

Sleeping Dogs blir film

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Vi fryktet at vi aldri ville få se mer av Sleeping Dogs da utviklerstudioet United Front Games ble lagt ned i fjor. Nå viser det seg at vi kanskje får se Wei Shen på...

3
Sleeping Dogs-studioet legges ned

Sleeping Dogs-studioet legges ned

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Det har bare gått syv uker siden United Front Games annonserte Smash & Grab, så dagens nyhet kom virkelig som en overraskelse. Studioet som står bak Sleeping Dogs og...



Loading next content