Norsk
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 5

Capcom vil ikke skape kontrovers

Med Resident Evil 5 friskt i minne

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter at Capcoms Resident Evil 5 ble anklaget for å ha rasistiske antydninger som følge av slakteklare, monstrøse Afrikanere, har den amerikanske fløyen av Capcom blitt mer varsom på tematikken i kommende utgivelser. PR-sjef Melody Pfeiffer sier til Gamasutra:

- Helt siden RE5-kontroversen har vi blitt mye mer var på hvordan vi bør være en del av den kreative prosessen fra tidlig av, slik at vi har noe å si for sluttproduktet.

Hun fortsetter:

- Vi designer også deler av spillet på vår side av dammen, slik at vi kan være strategiske på hvilket innhold som passer best for vårt marked.

Kulturkollisjonen mellom Japan og USA er fortsatt tilstede, noe den amerikanske Capcom-salongen erkjenner. Bedre kommunikasjon er nøkkelordet:

- Vi jobber veldig nærme med produsentene i Japan for å konstruere innhold tilspisset vårt marked, og de er mer lydhøre enn noensinne når det gjelder tanker og ideer for produktet.

Det er en kjennsgjerning at spillmediet er mer utsatt for kontrovers enn andre medier, hvor aktiv deltakelse i handlingen virker å pirke i sår som allerede er ufarliggjort i for eksempel film.

Skribent Kim Visnes kommer med en sak om spillkontrovers i nærmeste fremtid - hold dere oppdatert på Gamereactor for flere tanker.

Resident Evil 5
Kulturkollisjon: Forhåpentligvis er ikke dette vanlig oppførsel for amerikanske turister i Afrika.

Relaterte tekster

Resident Evil 5Score

Resident Evil 5

ANMELDELSE. Skrevet av Richard Imenes

Richard er nok en gang på jakt etter T-Virus, og denne gangen går turen til Afrika sammen med en god venninne. Vi har satt karakter på innsiden!

0
GR Live starter helgen med Resident Evil 5

GR Live starter helgen med Resident Evil 5

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor Live har tenkt til å avslutte uken med noen gufs og litt action, for det er remasteren av Resident Evil 5 som står på menyen. Redaksjonens Philip har skaffet...

Dette er Capcoms mest solgte spill

Dette er Capcoms mest solgte spill

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Det har tatt mange år, men nå har det skjedd. Et annet av Capcoms spill har gått forbi klassikeren Street Fighter II som det mestselgende spillet i selskapets historie....



Loading next content