Norsk
Gamereactor
nyheter
Crysis 2

Kun DX9 fra start for Crysis 2 på PC

DirectX 11-støtte loves å komme senere

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det første Crysis var et monster av et spill som kun kom ut til PC. Faktisk var spillet så krevende å kjøre på full grafikk at det i mange sammenhenger ble brukt nærmest som et benchmark-verktøy, for å teste hva en maskin var god for.

Grafikkentusiaster vil derfor kanskje rive seg i håret over nyheten om at PC-versjonen av det kommende Crysis 2 kun vil ha støtte for DirectX 9 ved lansering. Heldigvis har utvikleren Crytek lovet at de vil legge til støtte for DirectX 11 via en fremtidig oppdatering.

DirectX 9-teknologien er velbrukt, men har også rukket å få noen år på baken. Den første utgaven av DirectX 9.0c kom ut allerede i 2004.

Det har naturligvis vært mengder med oppdateringer siden den gang, men likevel er dette lang tid i datasammenheng, og teknologien har på den tiden blitt forbigått av både DirectX 10 og DirectX 11.

Uten støtte for DirectX 11 vil ikke de med det siste og beste av maskinvare kunne nyte de siste grafiske nyvinningene som tesselering.

Frem til Crytek legger til støtte for DirectX 11, må vi altså rett og slett smøre oss inn med tålmodighet. En dato for når oppdateringen kommer har foreløpig ikke blitt gitt.

PC-entusiaster har vært bekymret over om Cryteks avgjørelse om å gå over fra en PC-eksklusiv til multiplattform ville gå utover grafikkvaliteten. Mange spekulerer derfor i om avgjørelsen om å droppe DirectX 11 nå i første omgang er et resultat av at spillet optimaliseres for konsollene, hva tror dere?

Kilde: Sweclockers.

Crysis 2
En demo av Crysis 2 er for øvrig ute på Xbox Live Gold og Steam. Selve spillet kommer ut 24. mars.
Crysis 2Crysis 2Crysis 2Crysis 2

Relaterte tekster

Crysis 2Score

Crysis 2

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall - GRSE

Cryteks brennhete oppfølger er et studium i godt design kombinert med nydelig grafikk. Vi har skutt oss gjennom Crysis 2 for å gi dere en omfattende vurdering...



Loading next content