Norsk
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Minecraft har tjent 180 millioner

Enorm suksess for Marcus "Notch" Persson

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

PC-spillet Minecraft har unektelig vært en enorm suksess. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at spillet har ført til betraktelige inntekter for spillets skaper Marcus "Notch" Persson.

Som meldt av Gamasutra har spillets nåværende beta-utgave solgt over én million eksemplarer, mens den tidligere alpha-utgaven solgte 800 000 eksemplarer.

Med utgangspunkt i disse tallene og en pris på 10 euro for alpha-versjonen, og 15 euro for beta-versjonen har Gamasutra regnet ut hvor mye spillet har håvet inn på salg så langt.

I følge deres tall har spillet tjent inn hele 23 millioner euro, som tilsvarer rundt 180 millioner norske kroner.

Hver eneste krone går naturligvis ikke til Persson, men han sier seg naturligvis fornøyd med salget så langt:

- Paypal tar et gebyr, også er det skatter og avgifter og sånt, men det er likevel en gigantisk lass med penger, påpeker Persson.

Suksessen ser heller ikke ut til å være over med det første. Som man kan lese av Minecrafts statistikk-side selges tusenvis av nye eksemplarer hver eneste dag, og i tillegg er spillet på vei til IOS og Android.

Minecraft
MinecraftMinecraftMinecraft

Relaterte tekster

MinecraftScore

Minecraft

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

En ekte spillperle som omfavner kreativitet og åpenhet. Minecraft er en uendelig lekeplass som vil gi deg et helt nytt forhold til firkantede klosser...



Loading next content