Norsk
Gamereactor
nyheter
Battlefield 3

- Spillbarheten er det viktigste

Dice forsvarer begrensninger på konsoll

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De fleste er enige i at det kommende Battlefield 3 ser ut til å bli et av de mest teknisk imponerende spillene vi har sett i spillbransjen så langt.

Denne imponerende teknikken har imidlertid kommet med en pris, og i går kom det frem at konsollversjonene av spillet vil kjøre med en oppløsning på 720p og en bildeoppdateringsrate på 30 bilder i sekundet.

Til tross for at dette slett ikke er uvanlig for konsollspill har nyheten ført til endel reaksjoner blant fansen, særlig i lys av at hovedkonkurrent Call of Duty: Modern Warfare 3 etter sigende kjører med 60 bilder i sekundet på konsoll.

Johan Andersson fra Dice har nå kommentert saken med følgende uttalelse.

- 99,9% av alle PS3- og Xbox 360-spill er jo i 720p. Og mange av de, inkludert Modern Warfare 2, er i realiteten enda lavere. Vi synes store områder, mange spillere, flotte effekter, ødeleggelser, kjøretøy og variert oppgaver er mye viktigere enn 1080p, forklarer Andersson.

Dice legger med andre ord ikke skjult på at de har prioritert spillbarheten på konsollversjonene fremfor å presse de opp mot PC-versjonen når det gjelder det tekniske.

Samtidig legger selskapet heller ikke skjul på at dagens konsollgenerasjon er utdatert i forhold til PC-markedet, og at de kunne tenke seg nye konsoller å leke med:

- Ja, vi vil gjerne ha neste generasjon av konsoller heller før enn siden. Vi er klare, avslutter Anderssons.

Når det gjelder PC-versjonen av Battlefield 3 har ingen tilsvarende tekniske detaljer blitt lagt frem, men vi regner med at spillet vil ha støtte for oppløsninger til og med 1080p (minst) med en ulåst oppdateringsrate (valgfri bruk av v-sync), som var tilfellet ved Battlefield: Bad Company 2.

Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3

Relaterte tekster

Battlefield 3Score

Battlefield 3

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Dice lever opp til forventningene og gir oss den råeste krigssimulatoren noensinne. Morten har tatt pulsen på slagmarken...

8
Battlefield 3 gratis via Origin

Battlefield 3 gratis via Origin

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

For noen måneder siden startet EA en ordning der de deler ut klassiske spill gratis til alle Origin-brukere i en periode. De har allerede gitt bort både Dead Space og det...

PS Plus-kunder får Battlefield 3 gratis

PS Plus-kunder får Battlefield 3 gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag la Sony ut listen med spill som vil være gratis i juli for alle med Playstation Plus-abonnement. Sammen med spill som Saints Row: The Third og Payday: The Heist...



Loading next content