Norsk
Gamereactor
nyheter
L.A. Noire

Rockstar dropper Team Bondi

Uenighetene mellom partene tok overhånd

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Til tross for stor suksess med L.A. Noire har forholdet mellom Team Bondi og Rockstar vært langt fra rosenrødt gjennom spillet 7 år lange utviklingsperiode.

De siste ukene har uenighetene mellom de to selskapene toppet seg og i går kom det frem at Rockstar ikke er interessert i å utgi kommende spill fra Team Bondi.

Spillsiden Games Industry har vært i kontakt med en tidligere Team Bondi-ansatt som kan kaste lys over hvorfor tingene har gått som de har gått:

- Jeg har hørt mye misnøye fra Rockstars side når det gjelder Team Bondi, og det har blitt slått klart fast at Rockstar ikke vil utgi Team Bondis neste spill, forklarer den tidligere ansatte.

- Brendan (sjefen for Team Bondi, red.anm.) hevder L.A. Noires suksess var et resultat av hans visjon, men jeg tror det var Rockstar som reddet prosjektet. De investerte stadig mer penger i spillet, og markedsføringen var helt fantastisk. Uten deres gjennomgående støtte ville Team Bondi ha gått til grunne for mange år siden. Rockstar bidro med veldig mye i utviklingen og deres innflytelse økte markant i løpet av de siste to årene av utviklingsperioden. Mot slutten overstyrte de en rekke av avgjørelsene som ble tatt av Team Bondi-ledelsen, fortsetter kilden.

- På grunnnivå var Rockstar behjelpelige med programmere animatører osv. Dette fungerte bra, men på et høyere nivå oppstod det en konflikt. I det store og det hele var Rockstar frustrerte med retningen Team Bondi førte spillet inn i, og tilsvarende hatet Team Bondi-ledelsen hvordan Rockstar tok over kontrollen av det kreative. Det er også verdt å merke seg at Rockstar på et tidligere stadiet ønsket at Team Bondi skulle formes til å bli en Rockstar Sidney-avdeling, men etterhvert som samarbeidet gikk fremover ble det tydelig at dette var en veldig dårlig idé, avslutter kilden.

Games Industry har også fått tak i en e-post der saken belyses fra Team Bondis side.

I dette brevet er Team Bondi-sjef Brendan McNamara tydelig forbannet over Rockstars avgjørelse om å endre L.A. Noires logo rett før lansering, samt avgjørelsen om å utelate Team Bondi-logoen fra markedsføringen av spillet.

- Vår tid vil komme, og de kommer til å angre stort på dette. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det var å bli behandlet som en **** av disse folkene, skriver McNamara i et brev adressert til alle de ansatte hos Team Bondi.

I tillegg til konflikten med Rockstar anklages også Team Bondi-ledelsen for å ha behandlet sine ansatte svært dårlig de siste årene av L.A. Noire-utviklingen, og de står derfor nå overfor en juridisk etterforskning av saken.

L.A. Noire
L.A. NoireL.A. Noire

Relaterte tekster

L.A. NoireScore

L.A. Noire

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall - GRSE

Åstedsgranskning, serieforhør og bevissjonglering. Team Bondi har laget en perfekt krimthriller i spillformat. Klikk her for å inspisere anmeldelsen.



Loading next content