Norsk
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Minecraft-skaperen klar for retten

Lar seg ikke skremme av Bethesdas krav

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For to uker siden kunne vi melde at Mojang Studios er i ferd med å bli saksøkt av gigantfirmaet Bethesda. Reaksjonen fra Bethesdas side er en protest mot bruken av ordet Scrolls som tittelen på Mojangs neste spill, fordi de mener dette navnet bryter mot deres The Elder Scrolls-merkevare.

I forrige uke fleipet Mojang-sjef og Minecraft-skaper Markus 'Notch' Persson med forslaget om at Bethesda og Mojang kunne avgjøre rettstvisten over en vennlig runde med Quake III tournament.

Dette har han siden revurdert, først og fremst fordi Bethesda har en rekke proffe Quake-spillere på lønningslista, men han er imidlertid beredt på å møte Bethesda i retten for å avgjøre saken.

- Hvis vi går rettens vei kommer jeg til å kjempe for dette så lenge jeg må. Det er et våsete krav fra Bethesda, som attpåtil har flere spilltitler bestående av ord som vi finner igjen i andre spill, kommenterer Persson før han påpeker at det kommende Rage består av ett av ordene fra Segas Streets of Rage.

Bethesdas advokater mener imidlertid det finnes gode argumenter for at deres krav er rimelig:

- Hovedspørsmålet her er hvorvidt de to merkevarene trolig vil bli forvekslet eller ikke. Det finnes godt etablerte tester for denne typen situasjoner i det amerikanske lovverket for merkevarer, og basert på disse faktorene fremlegger Bethesda et rimelig krav, forklarer advokatene.

Hva synes dere? Blir det det vanskelig å skille mellom Mojangs lille strategispill og Bethesdas enorme rollespillserie, eller bør selskapene heller fokusere på å lage gode spill?

Kilde: CVG.

Minecraft

Relaterte tekster

MinecraftScore

Minecraft

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

En ekte spillperle som omfavner kreativitet og åpenhet. Minecraft er en uendelig lekeplass som vil gi deg et helt nytt forhold til firkantede klosser...



Loading next content