Norsk
Gamereactor
nyheter
Team Fortress 2

Ny suksess for Team Fortress 2

Overgangen til gratisspill var lønnsom

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Valves onlinespill Team Fortress 2 gikk for ganske nøyaktig 4 måneder siden over fra å være et tradisjonelt betalt spill til å bli en såkalt free-to-play-tittel.

Dette betyr naturligvis at det er gratis å laste ned å spille spillet, men likevel har det ført til flere penger i kassa for utvikleren, takket være frivillige mikrotransaksjonene innad i spillet.

Dette kom frem under et intervju Valve-sjef Gabe Newell hadde med Geekwire nylig, der den rutinerte Newell kunne avsløre en imponerende oppgang for det kritikerroste skytespillet

Etter spillet gikk over til gratisordningen har nemlig spillerantallet blitt nesten femdoblet, og dette har satt fart i salget av in-game utstyr:

- Når vi snakker med partnere som bruker free-to-play-modellen opplever de fleste at omkring 2-3 prosent av spillerne kjøper ting innad i spillet. For Team Fortress 2, et spill som minner mer om Arkham Asylum når det gjelder brukerprofil og innhold, ligger denne prosenten på et sted mellom 20 og 30 prosent, forklarer Valve.

Videre spekulerer Newell i at det må være noe ved spillet som gjør det mer attraktivt for mikrotransaksjoner, uten han klarer å finne ut hva. Kan det være alle hattene?

Team Fortress 2

Relaterte tekster

0
Spill som Gabe Newell i Team Fortress 2

Spill som Gabe Newell i Team Fortress 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I en av de morsomste oppdateringene på lenge til Steam Workshop, finner du en ny vri på Heavy Class i Team Fortress 2. Nærmere bestemt en som lar deg spille som...



Loading next content