Norsk
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft

World of Warcraft mister spillere

Nedgang på 2 millioner siden i fjor

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter årevis med tilnærmet totaldominans blant nettrollespillene kan det se ut som Blizzards MMO-klassiker World of Warcraft har passert sin storhetsperiode.

Den siste tiden har nemlig spillerantallet dalt, og i september 2011 skal det ha blitt registrert 10,3 millioner premium-spillere. Fortsatt et svært høyt antall, men en prosentvis ganske stor nedgang fra oktober i fjor, da tallet lå på over 12 millioner.

Meldingen kommer fra Blizzard selv, da toppsjef Mike Morhaime overfor Seeking Alpha la frem de siste regnskapstallene. Mesteparten av nedgangen skal ha skjedd i Østen, en region som tradisjonelt har utgjort godt over halvparten av spillerbasen.

Av årsaker til nedgangen er ingenting blitt slått fast foreløpig, men den økte populariteten til Free-to-Play-baserte nettrollespill har trolig hatt en innvirkning.

Morhaime har imidlertid ikke fått panikk helt ennå, og påpeker at julesesongen tidligere har vært den mest travle i Azeroths mystiske verden:

- Kina representerer fremdeles over halvpartene av det globale spillerantallet, og historisk har desember vært en svært god måned når det gjelder abonnementstrender, konkluderer Morhaime.

World of Warcraft

Relaterte tekster

World of WarcraftScore

World of Warcraft

ANMELDELSE. Skrevet av Mikael Sundberg

Blizzard serverer endelig deres enorme online-verden, og Mikael Sundberg forteller alt om det fortryllende universet!



Loading next content