Norsk
Gamereactor
nyheter
Ghost Recon: Future Soldier

Ubisoft dropper PC-versjoner

Ghost Recon og I Am Alive kun på konsoll

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De siste årene har stadig flere utviklere tatt valget om å sløyfe PC-versjonene av sine spill og heller satse fullt og helt på konsollutgavene. Nå har denne tankegangen nådd Ubisofts kontorer.

Den franske giganten har nemlig annonsert at to av deres kommende spill, nærmere bestemt I Am Alive og Ghost Recon: Future Soldier, ikke vil bli gitt ut til PC.

Årsaken til avgjørelsen skal være at piratkopieringen på PC-plattformen ifølge Ubisoft nå har blitt så utbredt at enkelte typer prosjekter ikke lenger egner seg for lansering på PC.

Når det gjelder I Am Alive forklarer spillregissør Stanislas Mettra at de ville vært nødt til å selge minst 50.000 PC-kopier av spillet for å gå i pluss. Han tar attpåtil forbehold om at konverteringen til PC i så fall måtte ha blitt gjort av et lite team på 12 personer og kun ta tre måneder, for å unngå et enda større krav til salgstallene.

I forhold til Ghost Recon: Future Soldier påpeker Ubisoft at gratisspillet Ghost Recon Online trolig vil bli sett på som forholdsvis likt sammenliknet med Future Soldier. De mener derfor at folk neppe vil betale fullpris for spillet på bakgrunn av dette.

Ghost Recon Online-produsent Sebastien Arnoult anslår faktisk at så mange som 95% av spillerne ville ha piratkopiert Future Soldier dersom det skulle bli sluppet på PC, og da sier det seg selv at det store overskuddet uteblir.

Mens Ubisoft river seg i håret peker imidlertid de nyeste statistikkrapportene i mer positiv retning. Som meldt av grafikkgiganten Intel har nemlig piratkopieringen vært dalene den siste tiden, mye takket være større fokus på gratisordninger, utvidelsespakker og flerspiller over nett.

Ghost Recon: Future Soldier

Relaterte tekster

Ghost Recon: Future SoldierScore

Ghost Recon: Future Soldier

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Er du redd for spøkelser? Det er jeg også, men det er en frykt som bare må overvinnes, for Ghost Recon: Future Soldier er et spill du ikke kan gå glipp av...



Loading next content