Norsk
Gamereactor
nyheter

- Sony vil minke gratistilbudet

Budsjettkrisen kan få konsekvenser

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Forrige uke kom det frem at Sony står overfor sitt største underskudd noensinne, med hele 6,4 milliarder dollar bak minustegnet.

De fleste bransjeanalytikerne hadde regnet med et kraftig Sony-underskudd for finansåret 2011, og rapporten var i så måte forventet. Likevel har det store underskuddet vakt oppsikt blant ekspertene, også innenfor spillbransjen.

Blant personene som har uttalt seg finner vi profilerte Michael Pachter fra Wedbush Securities, som tror underskuddet vil få en konsekvens også for Sonys Playstation-avdeling. Dette til tross for at Playstation-avdelingen er blant de få som går i pluss:

- Jeg tror ikke de kommer til å kreve en avgift fra alle, men jeg tror de vil minke gratistilbudet til nettspilling og lite annet, slik at flere blir oppfordret til å betale avgiften, forklarer Pachter.

På denne måten mener han Playstation-avdelingen kan øke sitt overskudd, og bidra med flere sårt ettertrengte kroner til totalbudsjettet.

Mens en slik ordning hadde vært optimal for Sony som helhet kan det tenkes at Playstation-avdelingen hadde klart seg enda bedre som et selvstendig selskap, noe blant annet Panoptic Management Consultants-sjef Asif Khan bedyrer i sine kommentarer:

- Sony Computer Entertainment America ville klart seg bedre som et selvstendig selskap, men Sony som helhet vil hindre dette da SCEA har de beste profittmarginene i hele konsernet. Hvis jeg skulle gitt noen råd til den nye ledelsen må være å redusere produktantallet. Et mer kompakt utvalg av produkter ville redusert kostnadene og økt profittmarginene, som tross alt har vært fryktelige, forklarer Khan.

Fra offisielt hold har Sony-sjef Kaz Hirai forklart at de røde tallene skal snus ved hjelp av en omstrukturering av selskapet. Dette betyr at rundt 10.000 Sony-ansatte vil miste jobbene sine, mens fokuset skal legges på tre hovedområder - digitale bildefremvisning, spill og mobile produkter.

Kilde: Games Industry.

- Sony vil minke gratistilbudet
Sony-tjenestene Playstation Network, Music Unlimited og Video Unlimited ble nylig samlet under paraplyen Sony Entertainment Network (SEN). Om budsjettkrisen vil bety ytterligere endringer i tjenesten gjenstår å se.


Loading next content