Norsk
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Black Ops 2

Treyarch dras inn i CoD-rettssaken

Fremtidskrigen i Black Ops 2 skaper trøbbel

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den pågående rettstvisten mellom Activision og de tidligere Infinity Ward-sjefene Jason West og Vince Zampella har så langt gått sin gang uten at Treyarch, den andre Call of Duty-utvikleren, har blitt direkte innblandet.

Takket være fremtidssettingen i det nylig annonserte Call of Duty: Black Ops 2 kan det imidlertid se ut som Treyarch nå vil bli involvert i debatten likevel.

Som meldt av Gameinformer innebar nemlig avtalen mellom Activision og Zampella/West at Infinity Ward eide rettighetene til alle Call of Duty-spill satt til nåtid eller nær fremtid.

Siden den gang har Zampella og West tatt med seg en rekke tidligere Infinity Ward-ansatte for å danne spillstudioet Respawn Entertainment, men de hevder likevel at deler av avtalen mellom dem og Activision fortsatt er juridisk bindende.

Spørsmålet om hvorvidt Zampella og West har krav på en form for kompensasjon som følge av Treyarchs nye retning i Black Ops-serien, skal derfor ha blitt bakt inn i saksgangen.

Activision vil trolig hevde at begrensingene rundt tidsepokene i de ulike Call of Duty-spillene mistet sin gyldighet da Zampella og West forlot Infinity Ward (som for øvrig fremdeles produserer Call of Duty-spill med et nytt utviklingsteam).

Inntil flere detaljer i rettsaken blir allment tilgjengelige er det vanskelig å spå utfallet av debatten, men vi skal selvsagt følge sakens utvikling i tiden fremover. Den første høringen i saken skal etter planen gjennomføres i slutten av mai måned.

Call of Duty: Black Ops 2
Call of Duty: Black Ops 2Call of Duty: Black Ops 2

Relaterte tekster

2
Call of Duty saksøkes igjen

Call of Duty saksøkes igjen

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

I sommeren 2014 ble Activision saksøkt for å urettmessig ha brukt navnet og utseendet til Manuel Noriega, tidligere diktator av Panama, i Call of Duty: Black Ops 2. Den...

0
12 millioner spiller Black Ops 2 månedlig

12 millioner spiller Black Ops 2 månedlig

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne fredagen slippes Call of Duty: Black Ops 3, og interessen for Activisions oppfølger ser ut til å være rimelig stor. Fortsatt spilles nemlig forrige spill i Black...



Loading next content