Norsk
Gamereactor
nyheter
Battlefield 4

Battlefield 4 satt til fremtiden?

Dice er lei av moderne krigføring

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Til tross for stor suksess ligger fortsatt Battlefield-serien et godt stykke bak Call of Duty-serien hva salgstall angår.

Mens førstnevnte serie tar pause i år slippes Call of Duty: Black Ops 2 i november, og utvikler Treyarch har besluttet å legge handlingen til år 2025. Nå kan det se ut som Battlefield-utvikler Dice akter å følge i samme fotspor:

- Jeg tror vi kommer til å se flere og flere som beveger seg vekk fra nåtidsettingen, ettersom settinger og temaer blir oppbrukt med tiden. Da velger heller folk å hoppe over på noe nytt, forklarer Dices Karl Magnus Troedsson overfor Edge.

Han fortsetter sitt resonnement:

- Det finnes trender i bransjen. På ett tidspunkt er for eksempel dinosaurer det kuleste som finnes, og da lager alle spill om dem. Det pleide å være Andre verdenskrig, deretter ble det nåtiden og nå er det den nære fremtiden, fortsetter Troedsson.

Samtidig innser han at en ny setting ikke er nok i seg selv for å skape innovasjon i serien:

- Men det blir for billig å endre settingen til fremtiden eller fortiden, og la innovasjonen bli med det. Det vil utvilsomt presse serien fremover, men det er ikke ekte innovasjon. [...] Samtidig kan man som en utvikler bare lage et gitt antall spill fra en tidsperiode før man går lei, avslutter Troedsson.

Det ser med andre ord ut som også Dice har rettet blikket mot fremtiden. Spørsmålet er nå om de ser for seg et fremtidsrettet Battlefield 4, eller om vi bør forvente en oppfølger til Battlefield 2142?

Battlefield 4
Dice har allerede utforsket fremtiden gjennom Battlefield 2142. Det kan dog ikke kalles nær fremtid.

Relaterte tekster

Battlefield 4Score

Battlefield 4

ANMELDELSE. Skrevet av Oskar Nyström

Dice leverer den mest polerte og levende opplevelsen i serien så langt. Vi har testet slagmarken på både PC og Playstation 4. Her er dommen...

3
Alle Battlefield 4-utvidelsene er gratis

Alle Battlefield 4-utvidelsene er gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Med utgivelsen av Battlefield 1 like rundt hjørnet har EA og Dice presentert et lukrativt tilbud for alle Battlefield 4-entusiaster. Frem til 19. september kan du nemlig...

1
Final Stand til Battlefield 4 er nå gratis

Final Stand til Battlefield 4 er nå gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det behøver ikke å være så dyrt å krige, i hvert fall ikke virtuelt, for nylig ble både Dragon's Teeth-utvidelsen til Battlefield 4 og Robbery-utvidelsen til Battlefield:...



Loading next content