Norsk
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed III

- Ni av ti piratkopierer

Nå skal Ubisoft satse free-to-play

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Franske Ubisoft er blant utviklerne som har gått hardest ut mot piratkopiering, med en rekke kopisperreløsninger (DRM), krav om konstant nettilgang og andre tiltak bak seg.

Hvis man ser på selskapets egen statistikk er det imidlertid ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Ifølge deres tall velger nemlig så mye som 93-95% å piratkopiere Ubisofts PC-spill fremfor å kjøpe legitime, lovlige kopier.

I stedet for å fortsette kampen med nye kopisperreløsninger har imidlertid selskapet nå bestemt seg for å angripe saken fra en annen vinkel, nemlig ved å satse hardere på free-to-play-modellen:

- Vi ønsker å videreutvikle PC-markedet, og Free-to-play er utvilsomt veien å gå, forklarer Ubisoft-sjef Yves Guillemot.

Ved å satse på gratisspill forventer Guillemot å øke omsetningen, selv om de fleste ikke benytter seg av mikrotransaksjonene spillene tilbyr:

- På PC velger kun mellom fem og syv prosent av spillerne å betale for ting i free-to-play-spill. Samtidig er det bare mellom fem og syv prosent av spillerne som betaler i det hele tatt. Resten piratkopierer. Vi opplever en prosentandel piratkopieringer som ligger på mellom 93 og 95 prosent, så andelen blir den samme som for free-to-play, avslutter Guillemot.

Behovet for å piratkopiere et spill som allerede er gratis er naturligvis ikke tilstede, og det er derfor lett å følge Guillemots logikk. Spørsmålet er imidlertid om piratene vil rette oppmerksomheten mot mikrotransaksjonssystemene innad gratisspillene, dersom de tradisjonelle betalte PC-spillene forsvinner.

Hva tror du? Er free-to-play redningen, eller bare en kortsiktig løsning?

Assassin's Creed III

Relaterte tekster

Assassin's Creed IIIScore

Assassin's Creed III

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Kan Assassin's Creed III revolusjonere Ubisofts etablerte spillserie? Vi har krysset Atlanteren for å finne svaret...



Loading next content