Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

GTA V blir gigantisk!

Og det får tre ulike hovedpersoner

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I går kveld norsk tid ble det nyeste nummeret av det amerikanske spillmagasinet Gameinformer sluppet løs til offentligheten, og som lovet skjulte det seg tonnevis med info og bilder fra Grand Theft Auto V på innsiden (faktisk hele 18 sider).

Blant annet ble det avslørt at spillet vil ha tre ulike hovedpersoner, og at spillverdenen er den desidert største Rockstar har laget. For å få et inntrykk av størrelsen sier Rockstar at verdenen er større enn Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption og Grand Theft Auto: San Andreas til sammen!

Dessuten kommer verdenen til å være fylt til randen av spennende saker å utforske, både til lands, under vannet og i luften. Blir du lei av utforskningen kan du også ta et slag tennis eller golf, eller delta i et race på vannscooter, eller med BMX-sykkel.

Ifølge Gameinformer har dog Rockstar fokusert på mer enn bare størrelsen til spillverdenen. De har også satset hardt på å utvikle spillmekanikkene, slik at GTA V vil skille seg ut fra forgjengerne.

Magasinet har planlagt en fortløpende dekning av spillet på deres nettsider, men ikke overraskende har artikkelen i sin helhet allerede lekket ut på nettet.

Spillbloggen Kotaku har allerede analysert denne artikkelen, og presentert følgende hovedpunkter:

• Ifølge Rockstar er Los Santos i Grand Theft Auto V større enn Red Dead Redemption, San Andreas og Grand Theft Auto IV tilsammen. Jepp, det finnes en villmark, en militærbase og til og med en havbunn å utforske under vannet.

• Du kan bytte mellom spillets tre hovedpersoner "nesten når som helst".

• Disse tre hovedpersonene heter forresten Michael, Trevor og Franklin. Michael er en pensjonert bankraner som blir presset tilbake inn i kriminalitetens verden, Trevor er karrierekriminell og rusmisbruker og Franklin er en 20 år gammel og småkrimminell.

• I noen oppdrag samarbeider de tre. du vil da kunne bytte mellom den basert på hvilken del av oppdraget du ønsker å oppleve.

• Hver figur har sin egen personlighet, sine egne ferdigheter og sine egne venner du kan samhandle med. Den du ikke kontrollerer til en gitt tid vil fortsette livet sitt på egenhånd.

• Spillet er satt til samme univers som Grand Theft Auto IV og Liberty City, så det kan tenkes du vil møte kjente fjes fra tidligere spill (men ikke hovedpersoner som Niko Belic). Rockstar sier dog at de har fokusert på "high-definition"-utgaven av serien, så ikke forvent å møte noen personligheter fra PS2-spillene.

• Husker du de tilfeldig genererte dynamiske oppdragene i Red Dead Redemption? De er tilbake i GTAV: forvent hitchhikers, muggers og dead bodies, blant annet.

• Ingen vennskap. Ingen romanser.

• Rockstar sier at spillet vil ha en økonomi, men du vil ikke kunne kjøpe eiendommer. Det vil likevel være "masse annet å gjøre".

Sjekk ut de nye bildene fra spillet. Slippdatoen for GTA V er ikke klar enda, men vi vet i det minste at spillet vil lande til PS3 og 360 på vårparten neste år.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content