Norsk
Gamereactor
nyheter
Star Wars 1313

Disney legger ned Lucasarts

I går kveld kom sjokkmeldingen. Disney har valgt å legge ned hele Lucasarts, inkludert de kommende storspillene Star Wars 1313 og Star Wars: First Assault.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I fjor skaffet giganten Disney seg rettighetene til alt som har med Star Wars å gjøre, og med på kjøpet fulgte naturligvis det verdenskjente utviklerhuset Lucasarts. Lucasarts har vært et profilert studio i lang tid, og de har levert Star Wars-spill i en årrekke.

Dette lot likevel ikke Disney seg imponere av, og kort tid etter oppkjøpet plasserte de selskapet i en slags låst tilstand der store finansielle avgjørelser og nyansettinger ble fryst. Deretter fulgte ryktene om en nedleggelse av det lovende actionspillet Star Wars 1313, og i går kom sjokkmeldingen om at Disney hadde lagt ned hele studioet.

Lucasarts har eksistert i over 20 år, og selv om studioets siste spill Star Wars: Force Unleashed 2 og Kinect Star Wars ikke ble møtt med jubel, har mange sett frem til prosjektene som var under utvikling i disse dager, altså Star Wars 1313 og Star Wars: First Assault.

I etterkant har dog en representat fra Disney uttalt at disse spillene, og kan reddes dersom noen velger å betale for enkeltrettighetene til prosjektene. Med tanke på de svært lovende bildene og trailerne fra spesielt Star Wars 1313 krysser vi fingrene for det, og vi registrerte nylig at rollespillutvikleren Obsidian uttrykte et ønske om å lage Star Wars-spill.

Totalt skal 150 personer ha mistet jobbene sine som følge av nedleggelsen. Fremtidige Star Wars-spill i regi av Disney vil bli utviklet av andre utviklere, uten at Disney har annonsert noen detaljer rundt dette foreløpig.

Star Wars 1313

Relaterte tekster

2
Lucasfilm har ikke gitt opp Star Wars 1313

Lucasfilm har ikke gitt opp Star Wars 1313

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I forbindelse med markedsføringen av filmen Star Wars: The Force Awakens har Lucasfilm-sjefen Kathleen Kennedy gjort et intervju med underholdningsmagasinet Slashfilm....

9
Disney dropper varemerket Star Wars 1313

Disney dropper varemerket Star Wars 1313

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det er en mørk tid for alle som fortsatt øynet et håp for at Star Wars 1313 skulle bli en realitet under Disneys eie. Fra og med fredag kveld har de nemlig droppet...

2
Star Wars 1313-utvikler går til Sony

Star Wars 1313-utvikler går til Sony

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

En av topputviklerne på det nedlagte Star Wars 1313, Dominix Robilliard, ble for en stund tilbake plukket opp av Sony. Det er fortsatt ikke offisielt hvilket studio han...



Loading next content