Norsk
Gamereactor
nyheter
The Last of Us

The Last of Us ble sensurert i Europa

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter mye spekulasjoner har utvikler Naughty Dog nå bekreftet at den europeiske versjonen av storspillet The Last of Us er sensurert sammenlignet med den amerikanske utgaven.

Bekreftelsen kom som en respons på et direkte spørsmål fra en bruker av spillets egne forumsider, som siden er blitt postet offentlig.

Rent konkret har den tidvis grove volden som blir skildret i spillet blitt tonet ned i den europeiske versjonen av spillet, da det er mulig å skyte av kroppsdelene til fiendene i den amerikanske utgaven også i flerspilleren. Dette er ikke mulig i flerspilleren den europeiske utgaven, kun i enspilleren.

Som årsak til sensureringen henviser Naughty Dog til ulike regler for aldersmerking i Europa kontra USA. I USA har spillet merkingen M - Mature, som gjelder fra 17 år og oppover. Dette er den nest strengeste merkingen i det amerikanske ESRB-systemet. I Europa har spillet derimot merkingen 18+, som er den aller strengeste merkingen i det europeiske PEGI-systemet. Man skulle derfor tro sensureringen ville gått i motsatt retning, men det er altså ikke tilfellet.

The Last of Us

Relaterte tekster

5
The Last of Us RemasteredScore

The Last of Us Remastered

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Årets spill 2013 på Gamereactor har fått en real ansiktsløftning til glede for alle Playstation 4-eiere. Vi har satt karakter på The Last of Us Remastered...

The Last of Us: Left BehindScore

The Last of Us: Left Behind

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Naughty Dog følger opp fjorårets beste spill med en utvidelse som får sjefredaktøren til å rakne i sømmene. Her er anmeldelsen av fantastiske Left Behind...



Loading next content