Norsk
Gamereactor
nyheter
Diablo III

Svenskene vil skattelegge virtuelle penger i spill

Mange tjener godt på kjøp og salg av stæsj i spill som Diablo III. Nå vil det svenske Skatteverket ha sin del av kaka...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I noen dataspill kan man kjøpe og selge digitale varer for ekte penger. Actionrollespillet Diablo III er blant disse spillene, da utviklerne hos Blizzard har satt av et eget digitalt auksjonshus til nettopp dette forholdet.

Nå har Skatteverket i Sverige besluttet å skattelegge handel i onlinespill, av typen vi finner i eksempelvis Diablo III. Alle transaksjoner skal vurderes i henhold til eksisterende lovverk og momsregler, og ilegges avgifter deretter.

Beslutningen er fattet for alle typer spill der man kjøper og selger varer for ekte penger, uavhengig av sjanger eller format. På Skatteverkets egne nettsider beskrives vedtaket på følgende vis:

- Den som mot betaling overleverer et onlinespill til en deltager, med tilgang til en virtuell verden, har ifølge Skatteverkets vurdering omsatt en skattepliktig tjeneste.

Ved transaksjoner mellom deltagere i en virtuell verden, der avtalen innebærer salg av en "vare" eller en "tjeneste" mot betaling i intern virtuell valuta, foreligger det ifølge Skatteverkets vurdering en skattepliktig omsetning av en elektronisk tjeneste dersom den interne valutaen kan omformes til gjeldende lovlig betalingsmiddel (penger). Om den interna valutaen ikke kan omformes til penger foreligger det ingen omsetning.

En deltager som selger elektroniske eller andre tjenester i en virtuell verden kan etter Skatteverkets mening bedrive en økonomisk virksomhet og dermed være pliktig innbetaling av skatt. Hvert enkelt tilfelle skal vurderes individuelt utfra virksomhetens omfang, varighet og grad av uavhengighet, skriver Skatteverket.

Det nye lovverket skal ha tredd i kraft den 1. juli, men det er uklart om noen faktisk er blitt ilagt skattekrav som følge av kjøp eller salg av digitale varer.

Svenskene har som kjent vært misunnelig på de norske oljepengene i flere tiår. Kan de endelig ha funnet sin egen gullgruve?

Diablo III

Relaterte tekster

Diablo IIIScore

Diablo III

ANMELDELSE. Skrevet av Kenneth Flage

Kenneth dro til helvete og tilbake i anledning konsollanseringen av Diablo III. Har Blizzards mørke eventyr lykkes med konverteringen? Vi har satt karakter...



Loading next content