Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Nytt kapittel i verdens største spillserie

Enkelte spill står som fastmonterte pilarer i spillhistorien. Wofenstein 3D, Doom, Tomb Raider og ikke minst Grand Theft Auto III tilhører denne kategorien, og for fansen av sistnevnte nærmer en ny merkedag seg med stormskritt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den 17. september er nemlig det neste fullverdige kapitlet i Grand Theft Auto-serien, mer bestemt Grand Theft Auto V, klart for lansering til Playstation 3 og Xbox 360.

Etter en utsettelse ble den endelige datoen annonsert i slutten januar, og forrige uke kom meldingen som fjernet all tvil. Spillet var nemlig da offisielt ferdigutviklet, og sendt avgårde til masseproduksjon.

Les også: Se den offisielle Grand Theft Auto V-traileren!

Som vanlig knyttes det enorme forventinger til det nye spillet. Det forrige innslaget i serien, Grand Theft Auto IV, samlet toppkarakterer på rekke og rad, fra en sjeldent unison verdenspresse. Det nye spillet skal dessuten utspille seg i de samme områdene som i Grand Theft Auto: San Andreas (dog i langt større omfang og utstrekning), et spill som er blant de mest elskede i serien.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Utover dette lover utviklerne hos Rockstar et sammensatt eventyr der man kontrollerer tre forskjellige hovedpersoner. Rockstar er kjent for troverdige spillfigurer og glimrende stemmeskuespill, og basert på de forseggjorte trailerne de har sluppet så langt, ser ikke Grand Theft Auto V ut til å vike fra oppskriften. Dessuten har de hentet inspirasjon fra de andre seriene sine, for å sikre at alle leddene av opplevelsen er finslipte. Blant annet er skytingen hetet fra Max Payne 3, mens kjøringen er inspirert av Midnight Club-serien.

Les også: Tyvlytt til radiosendingene i Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto-serien har i en årrekke hatt en kontroversiell stilling i spillbransjen, og serien blir ofte dratt frem i konflikter og diskusjoner rundt spillvold og mediepåvirkning. På tross av dette er serien en av de mestselgende i spillhistorien, med over 125 millioner solgte eksemplarer på tvers av titlene som er blitt lansert så langt. Forgjengeren Grand Theft Auto IV solgte alene over 25 millioner kopier, og det er forventet at det femte kapitlet skal sprenge alle rekorder.

Nytt denne gangen er også en omfattende nettmodus omtalt som Grand Theft Auto Online, der opptil 16 spillere kan oppleve Los Santos og omegns rike aktivitetstilbud i fellesskap.

Den 17. september er altså dagen man bør merke seg, og vi håper og tror spillet vil leve opp til de enorme forventningene. I første omgang skal spillet kun slippes til Playstation 3 og Xbox 360, men fansen har ikke lagt skjul på ønsket om en PC-versjon. En slik versjon har ikke blitt lansert enda, men med tanke på at de tidligere spillene har blitt sluppet både til konsoll og PC, er det på ingen måte utenkelig. Det er heller ikke utenkelig at Rockstar planlegger versjoner til den neste konsollgenerasjonen, selv om dette ikke er blitt annonsert enda.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content