Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Rockstar har takket nei til Hollywood mange ganger

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ifølge et intervju The Guardian gjorde med Sam Houser fra Rockstar, har spillskaperne fått flere tilbud om å lage en film basert på Grand Theft Auto. Dette har de imidlertid ikke vært interessert i å gjøre.

- Vi har fått tilbudet mange ganger, men det har aldri fristet.

Selv om de har blitt tilbudt rikelig med penger for rettighetene, så sier Houser:

- Summene har aldri vært i nærheten av verdien på kronjuvelene våre. All flørt med Hollywood har sendt oss løpende tilbake til spillutvikling.

Houser forteller også at Rockstar er redde for å miste for mye kontroll:

- Vår kreative frihet har en enorm verdi. I det øyeblikket man nærmer seg Hollywood, ser det ut til at folk har sagt seg villig til, eller blitt presset til å gi fra seg mye av den kontrollen. Holdninger som sier at "det der kommer ikke til å fungere" går mot våre arbeidsmetoder. Vi prøver alltid å komme på noe som er innovativt og nytt, og det ville vært forferdelig å gå inn i en verden hvor det ikke oppmuntres.

Dessuten tror Houser at Grand Theft Auto ville fungert bedre som en TV-serie, men dette frister heller ikke:

- Det er mye enklere å se for seg GTA som en TV-serie, men jeg mener fortsatt at vi ville mistet altfor mye ved å gjøre noe slikt. Vi har en stor, åpen verden som byr på 100 timer med varierte opplevelser. Spillerne har full kontroll over hva de gjør hva de ser og hvordan de ser det. Det er en verden hvor du kan gjøre alt fra å rane en bank til å ta yoga-timer eller se på TV - fritt etter når du ønsker. Hvordan skal man kunne koke ned dette til en to eller tolv timers opplevelse hvor man fjerner et så viktig element som spillernes frihet?

Houser avslutter med noe flere av våre lesere sikkert kan skrive under på:

- Vi elsker spill. Vi tror at vi har noe å si med spill, og at spill har mye å si. Burde ikke vi da bare fortsette med det?

Grand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content