Norsk
Gamereactor
nyheter
Diablo III

Blizzard skal fjerne akusjonshuset i Diablo III

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Blizzard har nå bestemt seg for å fjerne det omdiskuterte auksjonshuset i Diablo III. På spillets hjemmesider forteller produksjonsleder John Hight om avgjørelsen, og hvorfor den er nødvendig. Både det vanlige, og auksjonshuset hvor man bruker ekte penger, vil bli stengt 18. mai 2014.

Les også: Vår anmeldelse av Diablo III på konsoll.

- Når vi først utviklet og implementerte auksjonshuset, var målet vårt å lage et praktisk og sikkert system for bytting av utstyr. Men som vi har nevnt ved tidligere anledninger ble det stadig klarere for oss at til tross for fordelene ved AH-systemet, og det faktum at mange spillere rundt om i verden bruker det, undergraver det til syvende og sist kjernen i Diablo IIIs gameplay, nemlig å drepe monstre for å få kult utstyr. Med det i tankene ønsker vi å la alle få vite at vi har besluttet å fjerne gull- og pengeauksjonshuset fra Diablo III, skriver John Hight.

John Hight og spillregissør Josh Mosqueira påpeker at stengingen vil skje i kombinasjon med det de kaller Loot 2.0 system, hvor en skal kunne finne mer sjeldent og bedre utstyr når man dreper monstre i spillet. Stengingen vil nok også skje i forbindelse med lanseringen av Diablo III: Reaper of Souls-utvidelsen som er forventet i 2014.

Diablo III til PC og Mac fikk gode karakterer ved lansering, og her på Gamereactor fikk spillet en solid 9/10. Det viste seg derimot at spillet ikke klarte å holde på spillerne på samme måte som de to foregående spillene i serien, og mange hevdet at auksjonshuset ødela mye av motivasjonen og gleden ved å jakte på nytt utstyr. Som en konsekvens ble konsollversjonen av Diablo III lansert uten auksjonshuset.

Å fjerne auksjonshuset er uansett et nederlag for Blizzard, som la ned mye arbeid i å skape et auksjonshus hvor man kunne bruke ekte penger.

Hva mener vi? Er dette smart, eller tar det vekk noe viktig fra spillet?

Diablo III

Relaterte tekster

Diablo IIIScore

Diablo III

ANMELDELSE. Skrevet av Kenneth Flage

Kenneth dro til helvete og tilbake i anledning konsollanseringen av Diablo III. Har Blizzards mørke eventyr lykkes med konverteringen? Vi har satt karakter...



Loading next content