Norsk
Gamereactor
nyheter
The Elder Scrolls Online

Brukerinfo på avveie i Elder Scrolls Online-betaen

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I går begynte Zenimax Online Studios å sende ut e-poster til brukere som hadde meldt seg opp på beta-testing av The Elder Scrolls Online. Det er snakk om den lukkede beta-stresstesten som starter til helgen.

Etter at Kim i GR-redaksjonen hadde registrert seg og lagt til betakoden, begynte det å flomme inn med eposter om å nullstille passordet. Til å begynne med tenker man at dette kanskje er et nettfiskingsforsøk, men dette er faktisk offisielle e-poster fra Zenimax.

Problemet er dog ikke at man blir oversvømt av e-post, men det faktum at e-posten sendes fra nettsammfunnsprogrammet de bruker, og at e-postadressene til andre brukere er synlige er derimot bekymringsverdig. I Kims tilfelle starter hans e-post "kim@...", og mottakerlisten kunne han se 35 andre adresser som også starter med kim@. I seg selv er dette ikke veldig bra praksis, da de fleste e-poster som sendes ut blir lagt i BBC-feltet (et felt som gjør alle mottakere usynlige for hverandre). Ikke nok med at Zenimax viser adressen til andre brukere, men den heldige personen som er i "Til"-feltet i e-posten kan få passordet sitt nullstilt av hvem som helst som mottar samme e-post.

Vi har tatt kontakt med Zenimax for å få en offisiell forklaring på hva som foregår, og oppdaterer denne nyhetene så fort vi har et svar. Uansett er dette bekymringsverdig, da de tross alt vil ha ansvaret for brukerinformasjonen til hundretusenvis av brukere i fremtiden.

The Elder Scrolls Online er et MMO som baserer seg på universet til det uhyre populære The Elder Scrolls-serien. Det siste spillet i serien, Skyrim, har solgt millioner av eksemplarer, og det er mange øyne rettet mot nettsatsingen fra Zenimax. Spillet lanseres 4. april 2014 til PC og Mac, og vil senere lanseres til Playstation 4 og Xbox One.

Oppdatert klokken 8. januar klokken 18.00:

Jessica Folsom hos Zenimax forklarer at dette kun har skjedd med noen få, men at det uansett ikke utgjør noen trussel. Feilen har kun vært relatert til forumkontoen, og ikke spillerkontoen. Hun bekrefter også at ingen informasjon har havnet i feil hender.

The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Online

Relaterte tekster

The Elder Scrolls OnlineScore

The Elder Scrolls Online

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Elder Scrolls-serien inntar nettrollespillsjangeren, og vi har sendt Robin på et storslått eventyr på leting etter den sangnomsuste karakteren...



Loading next content