Norsk
Gamereactor
nyheter
Titanfall

Microsoft reddet Titanfall fra nedleggelse

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

The Final Hours of Titanfall, Geoff Keighleys e-bok om utviklingen av Titanfall, forteller blant annet om hvordan Microsoft reddet Titanfall fra nedleggelse i en tid med store økonomiske problemer.

Respawn-programmereren Jon Shiring skal ha henvendt seg til Sony i begynnelsen av 2012 for å innhente informasjon om Playstation 4, men han fikk ikke vite noe som helst. "Decisions are being made here about our game and we really need to know about the next Playstation", skal Shiring ha sagt, men ble i stedet oppfordret til å utvikle en versjon til PS Vita.

Samtidig pågikk det en rettsak mellom Activision og de forhenværende Infinity Ward-sjefene (nå Respawn-grunnleggere), Vince Zampella og Jason West, noe som førte til at Respawn led økonomisk. Da saken var over i juni 2012 måtte Respawn be utgiveren EA om mer penger, noe de bare skulle få hvis de hadde en førstepartsutvikler som var villig til å investere slik avsnittet under forteller:

In order to make the economics work and keep Titanfall alive, EA needed a first-party publisher to invest. Xbox was willing to step up and save the project, which turned out to be a wise bet. Xbox now has one of the biggest games of the year as an exclusive to its platforms, although it lays no claim to any sequels.

Ifølge Zampella skulle spillet være Xbox-eksklusivt i 13 måneder, men Microsofts investering kom på et så beleilig tidspunkt at de fikk hele spillet for seg selv.

Titanfall

Relaterte tekster

9
TitanfallScore

Titanfall

ANMELDELSE. Skrevet av Ruben Jones

Med Xbox One tilgjengelig er det endelig på tide å sette en karakter på årets beste skytespill så langt. Dette er anmeldelsen av Titanfall...

TitanfallScore

Titanfall

ANMELDELSE. Skrevet av Gillen McAllister

Titanfall er et skikkelig godt skytespill som er verdt både tid og penger - så lett kan det sies. Vi har satt karakter på Respawns debut...

0
Respawn søker folk til nytt actioneventyr

Respawn søker folk til nytt actioneventyr

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi visste allerede at utvikler Respawn jobber for fullt med oppfølgeren til Titanfall, et spill som bidro til å gi sjangeren en etterlengtet vitamininnsprøytning. Skal vi...



Loading next content