Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Lindsay Lohan går videre med GTA-søksmålet

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er nettsiden AP som kan melde at Lindsay Lohan har bestemt seg for å gå videre med søksmålet mot Rockstar og Take-Two Interactive.

Det var i desember i fjor at TMZ rapporterte at Lohan hadde samlet sine advokater for å finne ut om de hadde en sak med tanke det hun selv mener er en gjenskapelse av henne i Rockstars Grand Theft Auto V. Hun mener selv at spillkarakteren Lacey Jonas er så tydelig basert på henne, og at Rockstar dermed har brukt hennes person uten tillatelse.

Det finnes flere punkter ved spillet der Rockstar, som alltid vært svake for samfunnssatire, nokså åpenlyst gjør narr av Lohan og tilsvarende skuespillere. Blant annet går ett av oppdragene ut på å hjelpe en ung kvinne (Lacey Jonas) med å flykte fra en gjeng paparazzi-fotografer, mens et annet oppdrag ber deg snikfotografere en skuespiller mens hun har sex i et utendørsområde ved et hotell.

I søksmålet sies det at dette hotellet er en referanse til West Hollywood's Chateau Marmont hotel, hvor Lohan bodde i en periode. Ellers hevder Lohan og hennes advokater at Rockstar har basert spillkarakterens stemme på hennes, såvel som at klærne brukt i spillet minner om kleskolleksjonen hun i lengre tid har stått i spissen for.

Opprinnelig reagerte Lindsey Lohan på at hennes utseende skal ha blitt brukt i forbindelse med markedsføringen av spillet, noe som har blitt tilbakevist ved at modellen Shelby Welinder kunne presentere avtalen hun hadde signert med Rockstar.

Grand Theft Auto V
Det var her det begynte. Vi synes imidlertid at modellen Kate Upton ligner vesentlig mer på GTA-kvinnen.
Grand Theft Auto V
Hverken Upton eller Lohan skal ha hatt noe med bildene å gjøre ettersom det var Shelby Welinder som skrev kontrakt på modelloppdraget.

Grand Theft Auto V satte hele syv rekorder registrert Guinness etter lanseringen i fjor, og spillet omsatte for svimlende 4,6 milliarder den første dagen det var i salg. Det ble også det raskeste undeholdningsproduktet til å passere milepælen på 1 milliard dollar. Skulle Lohans søksmål vinne gjennom, kan det med andre ord være snakk om store erstatningssummer.

Men, med tanke på hvordan det har gått med tidligere søksmål mot Rockstar kan vi ikke annet enn å ønske henne lykke til.

Grand Theft Auto V
Lacey Jonas... unnskyld, Lindsay Lohan.

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content