Norsk
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Black Ops 2

Tidligere diktator saksøker spillgiganten Activision

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I actionspillet Call of Duty: Black Ops 2 fra 2012 møter man en figur ved navn Manuel Noriega, som portretteres som den store stygge ulven i historien. Nå har tydeligvis den tidligere diktatoren av Panama, altså den virkelige Manuel Noriega, fått sjansen til å spillet Black Ops 2 selv, og han likte ikke det han fikk se.

Selv om Noriega for tiden sitter fengslet i hjemlandet har han nemlig levert inn et søksmål mot Call of Duty-seriens eiere Activison, der han anklager de og utvikler Treyarch for urettmessig bruk av navnet og personen hans uten tillatelse.

Mer spesifikt reagerer han på hendelsene i et oppdrag kalt Suffer With Me der målet til soldatgruppen spilleren er en del av er å ta Noriega til fange.

- I et forsøk på å øke populariteten og inntektene til Black Ops II brukte den tiltalte fornærmedes ansikt og person uten autorisasjon eller samtykke i spillet. Den tiltaltes bruk av fornærmedes ansikt og person har ført til skade for fornærmede, heter det i stevningen ifølge Courthouse News.

- Fornærmede blir portrettert som en antagonist og bakmannen til en rekke fiktive og grusomme forbrytelser. Dette skaper et falskt inntrykk av at den tiltalte har autorisasjon til å bruke fornærmedes ansikt og person. Det førte også til at den tiltalte fikk finansiell gevinst som ikke ville forekommet under andre omstendigheter, fortsetter stevningen.

Det er ikke til å komme utenom at Noriega ikke gjør noen god figur i spillet, så det kan fort tenkes at den ekte Noriega har en sak her selv om han er fengslet for ugjerninger gjort som landets diktator. Når det er sagt ville nok Call of Duty: Black Ops 2, som er en del av verdens mest populære spillserier, ha solgt like godt selv hvis utviklerne hadde valgt en annen "bad guy".

Call of Duty: Black Ops 2

Relaterte tekster

2
Call of Duty saksøkes igjen

Call of Duty saksøkes igjen

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

I sommeren 2014 ble Activision saksøkt for å urettmessig ha brukt navnet og utseendet til Manuel Noriega, tidligere diktator av Panama, i Call of Duty: Black Ops 2. Den...

0
12 millioner spiller Black Ops 2 månedlig

12 millioner spiller Black Ops 2 månedlig

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne fredagen slippes Call of Duty: Black Ops 3, og interessen for Activisions oppfølger ser ut til å være rimelig stor. Fortsatt spilles nemlig forrige spill i Black...



Loading next content