Norsk
Gamereactor
nyheter

England avskaffer straff for piratkopiering i 2015

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvorvidt det er et skritt i riktig eller gal retning lar vi bli opp til den enkelte å vurdere, men som rapportert av VG247 akter regjeringen i England å avskaffe straff og sanksjoner mot folk som blir tatt for piratkopiering av opphavsbeskyttet materiale.

Dette skal gjøres gjeldene i løpet av 2015, og i stedet for straffene skal de iverksette noe de kaller The Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP). Denne ordningen går ut på å kontakte personer som driver med piratkopiering og gi dem informasjon om hvorfor handlingene de gjør er gale. Det er altså snakk om en slags folkeopplysningskampanje der det i praksis er opptil den enkelte å avgjøre om anmodningen om å slutte med piratkopiering skal tas til etterfølge.

The British Recorded Music industry-sjef Geoff Tayler omtaler den nye ordningen på følgende vis:

- VCAP is not about denying access to the internet. It's about changing attitudes and raising awareness so people can make the right choice, forklarer Tayler.

Tror du ordningen kan føre med seg endrede vaner, spesielt blant yngre som muligens ikke er klar over at det de gjør er ulovlig, eller er harde straffer det eneste rette mot piratkopiering?

England avskaffer straff for piratkopiering i 2015


Loading next content