Norsk
Gamereactor
nyheter

Microsoft hopper rett til Windows 10!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Windows 8 kan ikke sies å ha blitt noen stor hit blant forbrukerne verden over, som har holdt seg til Windows 7 så langt det har vært mulig. Arbeidet med det som hele tiden har blitt omtalt som Windows 9 (naturlig nok) ble derfor startet rimelig raskt, og i går ble det nye operativsystemet endelig offisielt annonsert av Microsoft... med en liten twist.

Den amerikanske giganten hadde nemlig bestemt seg for å hoppe pent bukk over 9 som programnavnet, og heller kalle det nye systemet Windows 10. Årsaken skal være at den nye utgaven er så radikalt annerledes enn Windows 8, at det ikke føltes riktig å kalle det Windows 9.

På tross av at det nye operativsystemet omtales som annerledes blir det paradoksalt nok også beskrevet som en sammenslåing av Windows 7 og 8, men hovedvekt på førstnevnte. Star-menyen vil heldigvis være tilbake fra begynnelsen av denne gangen, mens den mer mobil/-nettbretttilpassede Metro-menyen, eller Modern UI-konseptet, er blitt begrenset til et tilleggspanel på nettopp startmenyen. Utover dette lover naturligvis selskapet et vell av større og mindre endringer, som du kan lese om på Windows-bloggen.

Hvis man først skulle hoppe over 9 synes vi i Gamereactor "Windows X" ville klinget bedre, men når sant skal sies spiller det liten rolle hva operativsystemet kalles. Windows 10 skal offisielt lanseres mot slutten av 2015, men en prøveversjon skal gjøres tilgjengelig for ekstra ivrige brukere vesentlig tidligere. Dette fordi Microsoft ønsker tilbakemeldinger fra publikum før den fulle lanseringen.

HQ
Microsoft hopper rett til Windows 10!


Loading next content