Norsk
Gamereactor
nyheter

Xbox-hackere tiltalt for å ha stjålet 100 millioner dollar

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

To medlemmer fra gruppen "Xbox Underground" som angrep Microsoft og diverse utgivere er siden i går stilt for retten i Delaware, USA. David Pokara (22) og Sanadodeh Nesheiwat (28) anklages for konspirasjon, datakriminalitet og brudd på opphavsretten som til sammen kan gi opp mot fem års fengsel. To andre amerikanere og en australiener er også mistenkte i saken.

Hackerne lykkes å få tilgang til det amerikanske forsvarets nettverk og angrep Microsoft. Verdien på det de skal ha fått tak i skal være vurdert til over 100 millioner dollar, penger de stjal ved å bruke brukernavn og passord fra Microsoft-ansatte og andre. Aktor Ed McAndrew sier:

"They were extremely sophisticated hackers. Do not be fooled by their age"

Blant det som har blitt stjålet finnes programvare, kildekoder, forretningshemmeligheter og annen informasjon. I tiltalen fremgår det at de tiltalte ville bygge og slippe en egen Xbox One før konsollen var offisielt lansert. Dessuten tok de militærdata fra det Seattle-baserte Zombie Studios som jobber med det amerikanske forsvaret med simulering av Apache-helikoptre i treningsøyenmed.

Xbox-hackere tiltalt for å ha stjålet 100 millioner dollar


Loading next content