Norsk
Gamereactor
nyheter

Vurderer toårig fengselsstraff for netthets

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Å være en kranglefant som liker å frustrere andre i debatter på nettet er én ting, men den siste tiden har det blitt stadig mer vanlig å bruke sosiale medier og andre kanaler til å komme med alvorlige trusler (ofte dødstrusler) og annen hets på internett.

Dette ser de britiske myndighetene alvorlig på, og av avisen The Daily Mail rapporteres det nå om et nytt forslag lagt frem i regjeringen som går inn for å firedoble de nåværende strafferammene for netthets.

Per i dag kan dette straffes med opptil seks måneder i fengsel, så dersom det ny forslaget går gjennom vil det bli snakk om maksimumsstraffer på hele 2 år bak murene.

Til avisen har Justice Secretary Chris Grayling gitt følgende kommentar:

- These internet trolls are cowards who are poisoning our national life. No-one would permit such venom in person, so there should be no place for it on social media. That is why we are determined to quadruple the current six-month sentence.

Han fortsetter resonnementet:

- This is a law to combat cruelty - and marks our determination to take a stand against a baying cyber-mob. We must send out a clear message: If you troll you risk being behind bars for two years, avslutter Grayling.

Forslaget har allerede vakt reaksjoner, og mange setter sprøsmålstegn ved bohovet for et eget lovverk for netthets. Dersom man kan bevise hvem som står bak alvorlige trusler kan vi ikke skjønne hvordan dette ikke kan straffes gjennom gjeldende lovverk på samme måte som for trusler ytret utenfor nettet, så vi antar (slik uttalelsen selv er inne på) at forslaget først og fremst er fremmet i håp om å oppnå en preventiv effekt. Å skulle håndheve et slik lovverk vil i alle tilfelle være en stor og resurskrevende utfordring.

Er det greit å slå hardt ned på netthets, eller må folk akseptere en viss grad av misbruk i den digitale sfæren?

Vurderer toårig fengselsstraff for netthets
Mye omtalte Anita Sarkeesian er blant personene som har mottatt svært mye hets og mangfoldige dødstrusler på internett den siste tiden. Vi i Gamereactor støtter alles rett til å ha ulike meninger, men trusler av denne typen kan aldri aksepteres. Hverken på nettet eller andres steder...


Loading next content