Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Ingen sammenheng mellom spillvold og ekte vold

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Med jevne mellomrom kommer det rapporter av ulik kvalitet som sier at det enten er en sammenheng mellom spillvold og ekte vold, eller at det ikke er det. Den nyeste rapporten vi har funnet er skrevet av psykolog Christopher Fergusson, og den er vanskelig å ignorere ettersom den strekker seg over et lengre tidsrom enn mange andre gjør.

Han har studert underholdningsvold og samfunnsutviklingen så langt tilbake som 1920, og den gang ser man at virkelig vold sank samtidig som filmvolden økte. Det samme gjelder visst også spillene.

Fergusson har gransket voldelige spill fra 1996 til 2011 og sett at den virkelige volden har blitt redusert blant ungdommer. I rapporten som ble publisert i Journal of Communication kristiserer han også tidligere studier som hevder å ha sett en sammenheng mellom de to. Ifølge Fergusson har disse undersøkelsene for ofte blitt utført med for liten kontakt med virkeligheten.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content