Norsk
Gamereactor
nyheter

Sony og Microsoft samarbeider for å hindre hacking

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ved juletider ble som kjent både Xbox Live og Playstation Network rammet av DDoS-angrep (distributed denial-of-service) fra hackere. Dette første til at begge tjenester var ute av drift en periode, slik at høytiden ble mindre hyggelig for alle som hadde satt av tid til litt kvalitetsspilling mellom julemiddag og nyttårsfeiring.

I et intervju av Game Informer snakker Xbox-sjef Phil Spencer nå ut om angrepet, som han og teamet hans lærte mye av.

Det hører til historien at Xbox Live var tilbake i drift vesentlig raskere enn Playstation Network, men dette var slett ikke noe Spencer koste seg med.

Snarere tvert imot ser han på angrepene veldig alvorlig, og derfor har han vært en pådriver til et samarbeid mellom både Microsoft, Sony og Nintendo, der hensikten er å hjelpe hverandre slik at man kan få hindret eller i det minste begrenset tilsvarende angrep senere, på tvers av hele bransjen:

- I look at all of us together as this is our collective opportunity to share what we can about what we're learning and how things are growing. Those conversations happen, which I think is great, kommenterer Spencer.

Her i Gamereactor støtter vi denne innfallsvinkelen fullt ut, da den kommer spillerne på alle de tre plattformene til gode. Det er tross alt spillerne hackerangrepene rammer hardest.

Sony og Microsoft samarbeider for å hindre hacking


Loading next content