Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

GTA V har kostet 1,75 milliarder kroner

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Storspillet Grand Theft Auto V har satt en haug med rekorder, men det er faktisk ikke den dyreste spillproduksjonen gjennom tidene. Nå som PC-versjonen av det kritikerroste spillet omsider er ferdig har nemlig Rockstar og moderselskapet Take-Two Interactive avslørt den totale prislappen på GTA V- prosjektet, og på denne listen må de ta til takke med en tredjeplass.

Totalt har det gått med over 1,75 milliarder kroner på utviklingen og markedsføringen av Grand Theft Auto V, men dette er fortsatt mindre enn de tilsvarende beløpene for Destiny og Call of Duty: Modern Warfare 2.

Når det er sagt er det likefullt snakk om en ufattelig sum, som utrolig nok blekner sammenlignet med inntektene. Blant de nevnte verdensrekordene til GTA V finner vi priser for å ha nådd én milliard dollar i inntjening raskere enn noen annet underholdningsprodukt, samt det største salget i løpet av de første 24 timene etter lansering. Med tanke på at PS3- og Xbox 360-versjonene av spillet solgte 11,2 millioner kopier, og tjente inn over 5,2 milliarder kroner i løpet av det første døgnet, er det lett å skjønne hvorfor, og det er hevet over enhver tvil at GTA V er en ubetinget suksess.

Grand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content