Norsk
Gamereactor
nyheter

Sony tjente over 40 milliarder på spill i 2014

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvis vi skal tro undersøkelsene til analytikerne hos Newzoo hadde Sonys spillavdeling et særdeles godt år i 2014. Totalt sett sliter fremdeles Sony-konsernet økonomisk på mange fronter, men når det gjelder spillene skal de ha tjent godt over 40 milliarder kroner i løpet av året. Det er med andre ord snakk om en oppgang på hele 27 prosent over det foregående året.

Dette betyr at Sony hadde langt sterkere fortjeneste på spill enn alle sine største konkurrenter (deriblant Microsoft, EA, Activision Blizzard, Apple, Google, King, Nintendo og Ubisoft), og faktisk var det bare den kinesiske mediegiganten Tencent som tjente mer penger på spill i 2014.

Tencent er et holding-selskap som innenfor spillbransjen for det meste driver med titler til mobilen og nettleseren. De eier også blant annet størsteparten av League of Legends-utvikleren Riot Games, men de utvikler ikke spill selv. I lys av dette kan man argumenterer for at Sony "vant" spillåret 2014, litt utfra hva man ønsker å vektlegge.

I 2013 havnet for øvrig Sony rett bak erkerival Microsoft på fortjeneste på spill, men takket være den enorme populariteten til Playstation 4 har de nå skaffet seg et forsprang.

Valve mangler i undersøkelsen ettersom selskapet ikke er børsnotert.

Sony tjente over 40 milliarder på spill i 2014


Loading next content