Norsk
Gamereactor
nyheter

Xbox-sjefen: - Vi må gjøre det bedre i Europa

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I går kunne vi melde at Sonys Playstation 4 har nådd en markedsandel på hele 70 prosent i store deler av Europa. I tillegg er situasjonen enda mer ekstrem i enkelte land, der Sony "eier" hele 90 prosent av markedet.

Dette er naturligvis ikke hyggelig lesning for erkerival Microsoft. Isolert og historisk sett har også Xbox One solgt godt så langt, men det eneste territoriet der konsollen er i nærheten av å holde følge med PS4, er "hjemme" i Nord-Amerika.

Når det gjelder nyhetene om Sonys dominans i Europa har Xbox-sjef Phil Spencer sagt det eneste han kan si om en slik situasjon. Han erkjenner at Microsoft må skjerpe seg:

- We need to do better in Europe. When I look globally, mainland Europe is definitely an area we want to focus on. I'm excited about going to Gamescom at the beginning of August, having another press show where we're able to show games that we didn't show at E3. So you're going to see brand new games, as well as obviously some repeats. From a product standpoint, I like where we are. I think the team's doing a great job with the games and building a platform for gamers, kommenterer Spencer til Edge!.

Microsoft hadde et sterkt show på E3 i år, der de blant annet annonserte bakoverkompatibilitet med Xbox 360 for Xbox One. Et tilsvarende sterkt show på Gamescom er definitivt veien å gå for å rette opp skjevhetene i markedet. Og et jevnere marked der den ene parten ikke har nærmest et monopol, kommer så godt som alltid forbrukerne til gode. De skal faktisk slåss om oss.

Xbox-sjefen: - Vi må gjøre det bedre i Europa


Loading next content