Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
nyhet

(Aprilsnarr) Lekkasje røpte VR-satsning fra Nintendo!

  • Tekst: Kim Visnes

Oppdatering: Beklager, men som mange av dere skjønte var dette naturligvis en aprilspøk. All ære til Kim Visnes for idé, bilder og tekst.

Årets E3-messe nærmer seg med stormskritt, og rykter er skrudd opp til 11. Denne gangen er det bloggsiden AllGamesBeta som har lekket minimalt med informasjon om Nintendo NX, men de har derimot lekket masse informasjon om noe helt nytt fra selskapet, kalt Wii R. (Siden har siden publisering blitt gjort privat)

Headsettet har totalt seks kameraer, som i følge de lekkede dokumentene er der for å "se" hvor ting i rommet ditt er slik at du for eksempel ikke snubler i en lampe.

Spesifikasjonene fra det lekkede dokumentet sier følgende om Wii R:

Display: Super AMOLED
Resolution: 4096 x 2160
Refresh Rate: 120Hz
Weight: 430 grams
Platform: Nintendo Wii U and Nintendo NX (both required)
Field of view: 110 degrees
Tracking area: 17 x 17 feet
Built-in audio: Yes
Built-in mic: Yes
Controller: Nintendo NX
Sensors: Accelerometer, gyroscope, magnetometer, 360-degree positional tracking, EAS™ (Environmental Avoidance System) 6 cameras that detect and warn you about hazards in your path.
Connections: HDMI, USB 2.0
Battery & Power:
- Built-in rechargeable lithium-ion battery.
- Charge with USB to power adapter.
- Up to 11 hours of continues play.
- Up to 10 days of standby time.
- Wearable battery pack sold separately

Wii R forfra ser ut som en blanding av Wall-E og Nintendos ROB-robot

Dette er spreke spesifikasjoner som er bedre enn både HTC Vive- og Oculus Rift-headsettene, spesielt med tanke oppløsningen, skjermtypen og bildeoppdateringsfrekvensen. Wii R har også et unikt system bestående av seks kameraer, som Nintendo kaller EAS (Environmental Avoidance System). Dette brukes for å analysere rommet du spiller i slik at du ikke dulter borti hindringer og skader deg.

Dokumentasjonen sier også at kameraene kan brukes til utvidet virkelighet slik at du faktisk kan spille spill på møblene dine og i virkeligheten. Det kan dermed se ut som Nintedo øsnker å tilby AR og VR i én og samme pakke, og lanseringstittelen Super Mario Galaxy R Edition skal visstnok ha en modus som støtter dette.

Med tanke på at Nintendo NX-kontrollen, som skal erstatte Wii U, kan brukes uten selve Wii U-konsollen med bare en smule svakere maskinkraft, vil man kunne ta med seg Wii R ut på tur også.

Utseendemessig ser Wii R ut som hva det er, et VR-headset. Derimot har den et litt mer lekent design enn det man ser i konkurrentene Oculus Rift, Vive og Playstation VR. Rødfargen er fresh, og forfra ser Wii R ut som en nattkikkert, men også ut som Nintendos gamle R.O.B. fra 1985, og litt Wall-E fra filmen ved samme navn.

Boksen er ingenting spektakulært, men man får med Wii R Sports, som er kult!

Systemet kobler seg til Wii U og Nintendo NX via samme trådløssystem som brukes i den gamle Wii U-kontrollen, og den må lades i stikkontakt. Derimot varer strømmen i svimlende 10 timer med kontinuerlig spilling, og hele 10 dager med stand-by. Nintendo skriver dog at man kan kjøpe en separat batteripakke som man går med på kroppen.

Nyheten om Wii R kommer overraskende i lys av uttalelser sentrale personer hos Nintendo har gitt om VR tidligere, men det hersker jo ingen tvil om at virtual reality er i vinden om dagen. Skal Nintendo endelig få revansj for Virtual Boy?

Slik blir størrelsen på Wii R.
Utdrag fra det lekkede dokumentet.
Dette er en annonse: