Norsk
Gamereactor
nyheter

PSN-brukeren "-iJihad-" bannet, på grunn av sitt ekte navn! (Oppdatert)

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Oppdatering: Herr Al-Mofadda har nå sendt en oppdatering til Game Informer hvor han skriver:

"Gode nyheter (Tekniske sett bare ok nyheter). Jeg har akkurat vært i telefonen med Playstation UK, de gjenbød seg å endre navnet og beklaget. De gjentok også at jeg dog fortsatt ikke kan beholde det faktiske navnet mitt. Og de sa at navneendringssystemet deres har mange problemer!(For en flott ting å høre!) Jeg vil miste all vennene mine, kanskje trophy-ene også, og alle sosiale tingene jeg har vært med på. Jeg håper andre gamere ikke trenger å gå til media for å få skikkelig service!"

Dette betyr med andre ord at han i bunn og grunn kun får beholde spillisensene sine, men må gjenoppbygge vennelisten sin og Trophy-samlingen.

Den originale teksten:Gjennom tjenester som Playstation Network får man mulighet til å gi seg selv et annet navn enn det man bruker til daglig, så lenge man holder seg innenfor rimelighetens grenser og ikke velger noe som er støtende for andre. Men hva skjer når disse grensene flytter på seg?

Vel, det kan gi negative konsekvenser for de involverte, noe PSN-brukeren "-iJihad-" fikk erfare nylig. Han ble nemlig permanent utestengte, eller "bannet", av Sony fordi, begrepet "jihad" i disse dager er sterkt forbundet med aktivitetene terroristgrupper som IS gjennomfører.

Det er forståelig at Sony vil ha slike assosiasjoner fjernet fra PSN, men det forandrer ikke det faktum at -iJihad- har brukt kallenavnet siden tiden da Playstation 3 var ny. Det endrer heller ikke det faktum at han faktisk heter Jihad på ordentlig også.

Da han mottok en epost fra Sony som forklarte utestengelsen, tok han straks kontakt og presenterte dokumenter som beviste at Jihad er det ekte navnet hans. Dette endret naturligvis Sonys syn på saken, men de har likevel ikke opphevet utestengelsen. I stedet vil de gi ham mulighet til å endre kallenavet til noe annet, før kontoen åpnes opp for online-spilling igjen.

Riktig gjort av Sony, eller har folk blitt for hårsåre?

PSN-brukeren "-iJihad-" bannet, på grunn av sitt ekte navn! (Oppdatert)
PSN-brukeren "-iJihad-" bannet, på grunn av sitt ekte navn! (Oppdatert)


Loading next content