Norsk
Gamereactor
nyheter

Ny Xbox økte salget med 1000 prosent i Storbritannia

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da Microsoft annonserte Xbox One S under E3-messen i juni, var det mange som lurte på hvem, om noen, som ville kjøpe den ettersom selskapet også annonserte den sterkere Scorpio-konsollen og økt satsning på PC. Svaret har vist seg å være veldig mange, i hvert fall i Storbritannia.

MCV rapporterer at konsollsalget til Microsoft økte med svimlende 1000 prosent (989 prosent uke for uke, hvis man skal være helt nøyaktig) ved lansering, og det har fortsatt å gå bra. I forrige uke var eksempelvis 71 prosent av konsoller solgt i Storbritannia en Xbox One, noe som er imponerende for en konsoll som har hengt litt etter.

Sony har også sluppet en slankere konsoll, men den ser ikke ut til å ha hatt samme effekt. Faktisk var kun 19 prosent av solgte konsoller i Storbritannia forrige uke en Playstation 4, og sammenlignet mot 2015 er det en nedgang på 66 prosent. Det kan naturligvis skyldes at mange venter på Playstation VR og PS4 Pro, men det vet vi ikke før etter henholdsvis 13. oktober og 10. november når de to blir lansert.

Den britiske avdelingen av Microsoft har uttalt seg om den positive utviklingen, og det er Xbox UKs markedssjef, Harvey Eagle, som sier følgende:

"Det er fantastisk å se hvor populære Xbox One S og FIFA 17-pakken er blant fansen. Ikke bare den siste uken, men helt siden lanseringen av Xbox One S i august. Både 4K videostreaming og støtte for 4K blu-ray har blitt veldig godt mottatt, og vi mener at de som vil oppgradere konsollen sin får mest for pengene hos oss."

Vi er litt overrasket over at Xbox One S har gjort så mye for salget, men til gjengjeld er det en veldig god konsoll.

Ny Xbox økte salget med 1000 prosent i Storbritannia


Loading next content