Norsk
Gamereactor
forspill
Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited

Vi har fått en aldri så liten sniktitt på dette kommende racingspillet hvor hele handlingen foregår på den eksotiske øya Hawaii. Nedenfor kan du lese hva du har i vente!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg husker godt Test Drive fra mine yngre dager med Amiga 500. Det faktum at man faktisk selv satt i forsetet og ikke bare så bilen bakfra, fikk en til å glemme at man ikke klarte å kontrollere doningen for fem flate øre. Spesielt ikke med den billige Tac 2-kontrolleren jeg brukte på den tiden. Selv de nye Turtles-skoene fra bestemor var ikke på langt nær like kule som Test Drive da jeg for første gang braste inn i en sementblokk; ikke bare kuste frontruta, men den ble også dekket av blod som rant sakte nedover.

Test Drive Unlimited (TDU) bygger på samme konseptet. Ja, altså ikke en småfunky kontroller og en blodig frontrute, men på å gi deg en helhetlig opplevelse av å være bak rattet. Kjøringen er lagt til Hawaii, nærmere bestemt en hel øy ved navn Oahu. Dette er en 1500 kvadratkilometer stor spillverden, som i følge utviklerne hos Eden Studios, er den største og mest autentiske landmassen noensinne i spillsammenheng.

Men det er ikke bare Oahu, med gatene og de svingete fjellveiene som oser av autentisitet. Hver eneste bil i spillet er skapt med såpass sans for detaljer at det grenser til det perverse. Før du velger en bil fra din virtuelle garasje kan du gjøre omtrent hva du vil med den. Sette litt diggbar musikk på anlegget, rulle ned vinduet, omlakkere karosseriet, sitte og lytte på lyden fra den brummende motoren - eller hva med å etterse bortimot hver minste lille skrue på bilen? Valget er ditt.

Allerede fra starten av har man litt gryn å kose seg med. Disse skal brukes på huset du må kjøpe og innrede i tillegg til å oppgradere og kjøpe nye biler. Huset fungerer nemlig som et utstillingsvindu for alle trofeene og bilene du klarer å kave til deg. Huset, sammen med din karakter, representerer deg i det ryktene kaller en MMORG. Verdens første Massive Multiplayer Online Racing Game, om man skal være nøye på det. En helt gal betegnelse er det heller ikke, for under besøket på Hawaii møter man på masse biler, som alle sammen er kjørt at helt normale (tja...), levende og tenkende personer et eller annet sted på jorden via Xbox Live. Klart kan man spille offline, men det er først online at spillet virkelig blomstrer.

Dette er en annonse:

Huset ditt fungerer ikke bare som en skrytevegg, men også som et klubblokale. Bilklubber er et kjent fenomen i den virkelige verden, og nå ser det ut til at fenomenet får sin ilddåp i den virtuelle verden. Som klubbleder kan du selvsagt sette dine kriterier for medlemskap, for eksempel at man kun kan bli medlem dersom man eier en Lamborghini og klart en viss prosentdel av spillet. Det finnes vanvittig mange innstillinger å leke seg med, og det vil antageligvis dukke opp et utall av forskjellige klubber i kjølvannet av utgivelsen.

Spillmessig er spillet bygget opp noe likt Need For Speed: Underground 2 hvor man utfordrer andre spillere til å kjøre race - man gjør det enkelt ved å kjøre opp ved siden av den man vil fornedre, og tute. I online-delen er dette ordnet slik at man sendes inn i et seperat race, hvor man ikke risikerer at andre plutselig kommer vimsende midt i veien. Eden Studios har gjort dette for å unngå juks ved at man samarbeider med andre som "uheldigvis" kom i veien til motstanderen. Men TDU begrenser seg ikke til gaterace med venner, det vil i tillegg være en mengde organiserte events online, til og med store turneringer. Gjennom Xbox Live vil du på månedsbasis motta nytt materiale og ha mulighet til å lagre det på harddisken. For øyeblikket er det omtrent 200 lisensierte biler med i spillet, men Eden Studios regner på at det vil dukke opp 50 biler til innen lanseringern.

Utgaven jeg testet i Lyon var ca 50-60% ferdig, men allerede nå ser spillet fabelaktig ut. Antagelig vil det kunne ta opp kampen med både Microsofts gullunge Project Gotham Racing 3 og Need for Speed: Most Wanted som potensielt kan bli de flotteste bilspillene på Xbox360. Det må forøvrig nevnes at TDU ikke er ute på gatene før tidligst om et halvt år, noe som betyr at Eden Studios kan komme enda lengre med tanke på grafiske utskeielser. Bilfysikken var god, tung med en realistisk vektfordeling og en herlig overdrevet friksjon og fartsfølelse. Det å bare kunne slippe hestekreftene løs på kilometervis med godt detaljert landevei i TDU er nesten ubeskrivelig. I det store og hele føles det som en racerfanatikers våte drøm. Eden Studios brenner virkelig for helhetsopplevelsen, og fortsetter de slik de har gjort til nå, så er det meget mulig at de klarer å sette sammen en uforglemmelig opplevelse.

Test Drive UnlimitedTest Drive UnlimitedTest Drive UnlimitedTest Drive Unlimited
Test Drive UnlimitedTest Drive UnlimitedTest Drive UnlimitedTest Drive Unlimited
Test Drive UnlimitedTest Drive UnlimitedTest Drive UnlimitedTest Drive Unlimited

Relaterte tekster

Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Eden Studios racingspill slår nå ned på PC og Bernt har kjørt omkring med en Ford GT og gjort den eksotiske stillehavsøya Oahu veldig usikkert!

9
Test Drive UnlimitedScore

Test Drive Unlimited

ANMELDELSE. Skrevet av Aslak Borgersrud

Aslak har kjørt og kjørt på den meget eksotiske Stillehavsøya Oahu og her har han kjempet med nebb og klør med motstandere fra alle verdens hjørner. Han er veldig godt fornøyd med spillet og nedenfor kan du lese hvorfor.



Loading next content