Norsk
Gamereactor
forspill
Splinter Cell: Double Agent

Splinter Cell: Double Agent

Sam Fisher savner sin døde datter som en gal. Hele hans verden har rast sammen. Fengslet og ydmyket søker han seg til terrorens arena - eller?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sam Fisher har blitt en hardkriminell skinhead. Har han fått et slag for mye i hodet? I Splinter Cell: Double Agent har Ubisoft tatt bort alle sperrer og vi kommer til å få se kongen av snikeri i en helt ny rolle.

Når det gjelder kreativ utnyttelse av omgivelsene og suggestiv grafikk har Splinter Cell-serien alltid hatt et lite forsprang. Når det handler om malende karakterbeskrivelser og engasjerende story har NSAs gråsprengte superspion etterlatt oss lengtende etter noe mer. Det tomrommet har Ubisoft planer om å fylle opp i den fjerde delen av den bejublede spillserien. Nå er det slutt på bare lekkert utseende, for i Splinter Cell: Double Agent vil man gi oss dybden som vi tidligere har savnet.

Sams verden raser sammen da datteren hans Sarah omkommer i en tragisk bilulykke. Den tidligere agenten bryter sammen totalt og det tar tid for ham å hente seg inn igjen. Etter et par måneder i et psykisk helvete tar Sam et skikkelig jævlig oppdrag - infiltrere en av USAs farligste terrororganisasjoner. Vi snakker deep under cover her. Sam reduseres til en simpel voldsmann og skinhead. Han ender opp på en mørk celle i et livsfarlig høyrisikofengsel hvor han har sjansen til å komme helt tett innpå terrornettverkets leder.

Vi er vant til å se Sam Fisher krype omkring i skyggene helt nedlesset av tekniske hjelpemidler. Kritikere mener at det ofte er teknikken og ikke Sams evner og talent som hemmelig agent som er skyld i suksessen. Uten støtte fra NSA og Third Echelons tekniske superhjelpemiddel er spillet noe helt annet. I Double Agent kommer vi til å se en helt annen side av Sam. I fengselet har han ikke noe annet enn tannbørsten, såpe og ja nettopp - sin 30-årige erfaring som superspion. Det gjelder å spille rollen som bitter og regjeringsfiendtlig skinhead så overbevisende at man får sjansen til å kveile seg inn i det innerste av terrorens mørke. Samtidig må Sam ha sitt opprinnelige oppdrag i bakhodet hele tiden. En balansegang som ikke er helt lett i det brutale fengselsmiljøet. Terroristene og regjeringen har totalt ulike interesser, og Sam havner ofte midt i mellom. Det hele blir heller ikke lettere av at han er mer eller mindre mentalt sjuk av savn etter sin avdøde datter.

Dette er en annonse:

Vi skal leve et liv som dobbelagent. Oppdragene utspiller seg i store deler av verden med fokus på USA. Vi kommer til å få oppleve svimlende fallskjermhopp og livsfarlige sandstormer, men først og fremst et dryppende fuktig fengsel der ingen er din venn og du har en oransje overall.

I og med den nye generasjonens konsoller har teamet bak Double Agent fått helt nye spilleregler. Den nye og hittil lite utnyttede kraften i Xbox 360 kommer vel til pass. Teamet har bygd om den klokkerene motoren de har brukt tidigere. Det er ikke bare grafikken som pusses opp, nei selv andre deler drar nytte av den råe beregningskraften som neste generasjon gjør mulig. Vi vil blant annet få se fengselsopprør, ja til og med en hel borgerkrig kontrollert av en kraftfull AI. Omverdenen skal kunne interageres med på en helt ny måte. Spillets viktigste element - mørket og skyggene - har også blitt enda mer realistiske.

Med Splinter Cell-serien har Ubisoft alltid levert ypperste klasse. Vi har ingen grunn til å tro noe annet om Splinter Cell: Double Agent, og vi ser frem til en vår fylt av angstfylt skyggesmyging og rå fengselsslagsmål. Sam Fisher er under cover - deep under cover.

Splinter Cell: Double AgentSplinter Cell: Double AgentSplinter Cell: Double AgentSplinter Cell: Double Agent

Relaterte tekster



Loading next content