Norsk
Gamereactor
forspill
Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortune

Spillet tidligere kjent som Naughty Dogs nye begynner å ta form og vi liker det vi ser. Jak og Crash er glemt, lenge leve Nathan!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Under forrige års E3-messe presenterte Sony sekvenser fra et da ikke navngitt spill som imponerte skikkelig. Med en ganske normal mann innblandet i harde kamper i et overvokst jungellandskap og med vanvittige hopp mellom klipper, var jeg nok ikke den eneste som direkte kom til å tenke på det geniale Flashback. At det side var Naughty Dog som lå bak produksjonen gjorde ikke forventningene mine mindre. Den siste generasjonen har de kombinert teknisk briljans med utmerket spillbarhet, bare toppet det med en anelse sur ettersmak av repetering etter tre og et halvt Jak-spill.

Men Crash ble overgitt av Naughty Dog etter Playstation-generasjonen og Jak ser vi ikke så mye til fremover, for nå er det Nathan som gjelder. Enn så lenge vet vi ikke så mye om den ulykksalige eventyreren, bortsett fra at han ligner litt vår svenske redaktør.. Han kommer i alle fall i kontakt med noen ledetråder til en fantastisk skatt som den berømte piraten Sir Francis Drake la igjen etter seg i Karibia. Dessverre er Nathan ikke ensom og en kriminell organisasjon gjør sitt beste for å gjøre han til et bortglemt, larvespist skjelett i regnskogen.

Det hele er altså opplagt for et eventyr i klar Indiana Jones-stil. Få andre utviklere foruten Crytek og Naughty Dog har gitt seg på å forsøke å lage skikkelig realistisk skogslandskap, men det er noe som virkelig imponerer og er oppfriskende etter en hel generasjon av sterile, bumpmappede romskipskorridorer. Uncharteds verden ser virkelig ut til å leve med alle små detaljer, samtidig som den er veldig stor. Men kan nesten sammenligne landskapet med den populære TV-serien Lost.

Noe som Naughty Dog alltid har vært bransjeledende på er animasjon. Jak-spillene hadde noen av forrige generasjonens best animerte mellomsekvenser, og med Uncharted tenker de å vise at denne generasjonen handler om akkurat animasjon. Hele 3000 ulike bevegelser skal finnes tilgjengelig avhengig av omstendighetene. Nathan tilpasser seg hele tiden etter hva som skjer og dukker automatisk når det begynner å suse skudd rundt hodet. Både han og hans fiender følger hele tiden med i omgivelsene på en gjennomtenkt måte som får meg til å minnes den første traileren til Metal Gear Solid 2 for så mange år siden. Den herlig animerte hovedpersonen sammen med en brutal lekker fysikkmotor kompletterer bakgrunnsgrafikken og gjør spillet til et av de klart flotteste Playstation 3-spillene vi har å se frem imot.

Dette er en annonse:

Det handler ikke bare om å hoppe og skyte. Man blir også innblandet i biljakter gjennom jungelen, bortsett fra det vi har sett hittil virker å handle om lineære sekvenser der en andre karakter, en mystisk kvinne som vi ikke vet en dugg om, er den som kjører mens Nathan forsøker å holde sikten fri fra avskum. Det skal også bli våte eventyr ettersom man utforsker oversvømte spanske ruiner med et vannhull som igjen lar oss få muligheten til å leke skikkelig med spillets vanneffekter. Videre tenker Naughty Dog å bruke Sixaxis-kontrollen så mye som mulig allerede nå til en så grunnleggende sak som å holde balansen mens man går over en smal trestamme.

Steget fra Jak til Uncharted ser ut til å bli minst like stort som det mellom Crash og Jak, både det som gjelder forfinet grafikk og varierende spillbarhet. Naughty Dog har aldri skuffet meg hittil og det er med vannvittig store forventninger jeg ser frem imot deres feteste eventyr noensinne. Frem til slutten av året får vi se om det oppfyller dem.

Uncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's FortuneUncharted: Drake's Fortune

Relaterte tekster

Uncharted: Drake's FortuneScore

Uncharted: Drake's Fortune

ANMELDELSE. Skrevet av Frode Haugen

Frode holdt på å pakke ned sin Playstation 3, og så kom årets store eventyroverraskelse rekende. Lykke!

4
Uncharted-filmen har fått premieredato

Uncharted-filmen har fått premieredato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I forrige uke kunne vi fortelle at innspillingen av Uncharted-filmen skal begynne tidlig neste år. Filmen regisseres av Seth Gordon og baseres hovedsaklig på Uncharted:...



Loading next content