Norsk
Gamereactor
forspill
The Last Guardian

The Last Guardian

Gamereactor var tilstede under det som skulle være en visning av Fumito Uedas kommende storspill, og gir deg svaret på spørsmålene som ble stilt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En av de mest ventede titlene på dette årets Tokyo Game Show er uten tvil The Last Guardian, Team Ico og Fumito Uedas neste spill. Spillet har vært innhyllet i mystikk siden det først ble annonsert, inntil nå. Trodde vi.

Det viste seg nemlig at TGS-presentasjonen av spillet var litt av et antiklimaks, og en stor del av den såkalte visningen ble viet de kommende HD-utgavene av Ico og Shadow of the Colossus. Utover traileren, som allerede ble vist på messegulvet tidligere samme dag, fikk vi ikke se noe som helst av hvordan The Last Guardian kommer til å se ut i bevegelse. Vi hadde håpet på en demonstrasjon, men fikk istedet fremvist hvordan Shadow of the Colossus ser ut i høydefinisjon. Presentasjonen var nærmest satt opp som en spørrerunde, hvor den amerikanske produsenten stilte Fumito Ueda generelle spørsmål om den nye traileren, såvel som PS3-utgavene av Ico og Shadow of the Colossus.

Produsenten var heldigvis ikke sky for å stille akkurat de samme spørsmålene som journalistene satt inne med, og spurte følgelig om hvorfor det har vært så stille rundt spillet. Ueda svarer:

- På begge de forrige spillene gjorde vi både utvikling og research parallelt med design av spillet, og det endte opp med noen forsinkelser. Denne gangen besluttet vi å gjøre R&D-biten først (research and development), for å få kjerneelementene på plass før vi fortsatte med resten av spillet.

Dette er en annonse:

- På dette tidspunkt har jeg full tillit til produktet, som befinner seg i slutten av prøvestadiet. Tiden er inne for å sette produksjonen i høygir.

Traileren sluttet med ordene «Kommer julesesongen 2011», men Fumito Ueda sa selv «vi vil gjøre vårt beste - julesesongen 2011 er målet vårt». Hva mer kan man ønske seg?

Er du interessert i The Last Guardian har du sikkert sett den nye traileren flere ganger allerede. Ifølge Ueda var det primært fremskrittene med animasjonene og Tricos bevegelser han ville sette søkelyset på i denne omgang. Han ville også plante et frø av usikkerhet hos fans av de tidligere spillene, som har antatt at The Last Guardian kommer til å bli nok et spill med en sørgelig avslutning. Traileren virker faktisk ganske munter, med et lekent samspill mellom helten og Trico.

Deretter åpnet verten opp for spørsmål fra publikum. Det første spørsmålet som ble stilt av en ærværdig kollega, var: Vil Ico og Shadow of the Colossus komme på separate disker eller på én Blu-ray i USA? Dette var åpenbart det spørsmål som den gjeldende journalisten brant mest etter å stille Fumito Ueda, en av verdens mest interessant spillskapere, etter å ha hørt ham tale bevingede ord om The Last Guardian og HD-utgavene av Ico og Shadow of the Colossus. Hvis du ivrer etter å høre svaret, kan du trygt lese videre (hvis ikke, bare stå over den siste setningen i artikkelen).

Dette er en annonse:

Det ble heldigvis stilt mer interessante og aktuelle spørsmål enn dette, som for å bevise at vi spilljournalister ikke er helt ubrukelige. Når alt kommer til alt. En annen journalist spurte følgelig om ødeleggbare omgivelser og om forholdet mellom Trico og gutten er dynamisk. Ueda svarte at traileren så vitterlig viste dette, og at Playstation 3 er en kraftig maskin som åpner opp muligheten for dynamiske spill. Den gir også mulighet for større skala i omgivelsene, og «brett som kan endre seg dynamisk». Som sett i Fracture, mon tro? Det later til at gutten kommer til å bruke forholdet sitt til Trico for å endre omgivelsene på måter som lar deg komme videre i spillet.

En av salens få kvinner blant publikum spurte videre om det finnes noen sammenheng mellom The Last Guardian og Team Icos forrige spill. Ueda svarer:

- Selv om disse to spillene (Ico og Shadow of the Colossus, red.anm.) var ment å være fullstendig separate, overveiet vi mot slutten av utviklingen å lage en forbindelse. Med The Last Guardian har vi startet på nytt. Kanskje det vil være en forbindelse, kanskje ikke.

Det siste spørsmålet var kanskje det som fikk det beste svaret. En av publikummerne bemerket at alle hovedpersonene i spillene deres er unge gutter, og undret seg over grunnen til dette.

- Det er rent tilfeldig. For eksempel, i The Last Guardian er Trico et vesen med mange krefter, og for å balansere dette - for å designe spillets balanse - ville det vekte feil å bruke en muskuløs hovedperson. Det er designet som driver meg til å skape en ung protagonist.

Han fortsetter:

- Et morsomt poeng i den sammenheng er det faktum at jeg begynte å designe spillet med en jente i tankene. Men igjen, utifra et designmessig perspektiv, vil en liten gutt inneha mer gripestyrke og være bedre istand til å klatre på Trico enn en jente. Et annet element er at jenter går i kjoler.

Det blir med andre ord ingen upskirt-bilder av små jenter som klatrer på kattedrager - et tap vi kan leve med. Jeg fikk ikke muligheten til å stille mitt spørsmål om de drømmeaktige verdener som Ueda og hans team har skapt, og hvilken rolle han mener universet utgjør, men jeg er sikker på at vi får muligheten til å stille nettopp det spørsmålet før lanseringen finner sted.

Sony og Team Ico holder tydeligvis kortene tett til brystet, men utifra det som er vist og sagt, har vi ingen grunn til å være skeptiske til The Last Guardian. Og ja: Ico og Shadow of the Colossus vil bli sluppet på én Blu-ray-disk. Værsågod.

The Last GuardianThe Last GuardianThe Last GuardianThe Last Guardian
The Last GuardianThe Last GuardianThe Last GuardianThe Last Guardian
The Last GuardianThe Last GuardianThe Last GuardianThe Last Guardian
The Last GuardianThe Last GuardianThe Last GuardianThe Last Guardian
The Last GuardianThe Last GuardianThe Last GuardianThe Last Guardian

Relaterte tekster

The Last GuardianScore

The Last Guardian

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Vi har endelig fått spille det etterlengtede The Last Guardian, og her er vår anmeldelse. Det er helt sant!



Loading next content