Norsk
Gamereactor
forspill
Metro: Last Light

Metro: Last Light

Vi tilbragte noen timer i et radioaktivt Russland - og overlevde. Her er våre førsteinntrykk av den lovende oppfølgeren til Metro 2033.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er en vakker verden som møter meg når jeg kravler ut av T-banesystemets mørke labyrint. Snøen har smeltet, og tordenværet er over. Igjen er det grønt, men det postapokalyptiske Russland fra Metro 2033 er fortsatt et farlig sted i mai måneds oppfølger. Vingede monstre lurer i skyggene, ammunisjonen er forstatt knapp, og man lever fortsatt ett minutt av gangen når man leter etter nye gassmaskefiltre. Atmosfæren i Metro: Last Light trollbinder meg - mye takke være en splitter ny grafikkmotor med realistiske lyseffekter og imponerende detaljrikdom.

Det første jeg legger merke til er hvordan alt føles mer tilgjengelig enn i forgjengeren. Kontrolloppsettet er en blåkopi av de største skytespillene, og våpnene er mer tilgjengelige enn de var i Metro 2033. Det later også til å bli flere kamper mot vanlige soldater, ettersom historien tar for seg en innbyrdes krig blant de overlevende gruppene. Kommunister, nazister med flere har alle lyst til å slå kloa i det sterke dommedagsvåpenet som ligger i en topphemmelig bunker. Det er tydelig at 4A Games forsøker å nå ut til et bredere publikum, særlig med action som føles mer påkostet og filmatisk. Tempovariasjonen er uansett fantastisk fortsatt.

Metro: Last Light
Metro 2033-forfatteren Dmitry Glukhovsky ble så grepet av 4A Games sin oppfølger at han bestemte seg for å skrive en ny bok i serien. Den heter Metro 2035, og der gjenfortelles handlingen i Last Light.

Det starter med utforsking av et havarert fly før hovedpersonen Artyom tas med til en underjordisk by, hvor han kan puste fritt sammen med andre overlevende. Det er da spillets hovedfiende blir presentert - en sektleder med Hitler-inspirert ansiktshår. Etterpå følger en torturscene, og en spennende flukt i form av en snikesekvens. Dessverre føles det hele litt vel lineært. Utviklerne lover likevel at det vil finnes nok av alternative veier og sideoppdrag i det ferdige spillet, men jeg er ennå ikke helt overbevist.

Dette er en annonse:

Uansett hvor man befinner seg i Metro: Last Light, så er det overlevelse som er det viktigste. Gassmasken må fikses hvis den blir skadet i kamp, og visiret må vaskes rent for smuss, spindelvev og knuste insekter. Artyoms lommelykt må dessuten sveives igang, noe som blir essensielt når lysfølsomme mutanter angriper og man har lite ammunisjon. Alt dette skaper et intenst kampsystem hvor man føler seg utsatt og svak så fort det dukker opp en ny trussel - desidert det beste aspektet fra min tid med spillet.

Metro: Last Light

Det eneste store spørsmålet mitt gjelder den kunstige intelligensen. I løpet av snikesekvensene begynte jeg nesten å lure på om fiendesoldatene trodde at jeg var på deres lag. Det gjenstår å se om 4A Games kan rette opp i dette så nærme lanseringen, men likevel ga mine første timer med Metro: Last Light mersmak. Det er sjelden jeg ser så mye frem til jordens undergang.

Metro: Last LightMetro: Last LightMetro: Last LightMetro: Last Light
Metro: Last LightMetro: Last LightMetro: Last LightMetro: Last Light
Metro: Last LightMetro: Last LightMetro: Last LightMetro: Last Light

Relaterte tekster

Metro: Last LightScore

Metro: Last Light

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Morten har bestemt seg for å kjøpe nytt grafikkort. Til den andre gjennomspillingen av det dystre, men samtidig smellvakre Metro Last Light.

0
Metro Redux er offisielt annonsert

Metro Redux er offisielt annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det var så sent som i går vi kunne røpe at 4A Games skal slippe en Metro-pakke til PC, Playstation 4 og Xbox One med begge spillene, alt av DLC og annet ekstra inkludert....

1
Lover flere Metro-spill i fremtiden

Lover flere Metro-spill i fremtiden

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Da THQ gikk konkurs kjøpte som kjent tyske Deep Silver opp utviklerhuset 4A Games og rettighetene til Metro-serien deres. Tidligere i år ble Metro: Last Light sluppet til...

4
Klasse over ny DLC til Metro: Last Light

Klasse over ny DLC til Metro: Last Light

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

4A Games har snekret sammen den første av fire utvidelser til Metro: Last Light. Her får du tilgang på tre nye oppdrag i enspilleren, og samtidig muligheten til å spille...



Loading next content