Norsk
Gamereactor
forspill
The Crew

The Crew

Ubisoft skal ta sosial råkjøring til et helt nytt nivå, og så langt ser det veldig lovende ut. Vi har kost oss med en smakebit på The Crew, spillet som blander racing med MMO...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

- Det var forut for sin tid, forklarte Julian Gerighty fra Ubisoft Reflections. Temaet var Test Drive Unlimited, som Atari ikke var tøffe nok til å kalle et MMO, ifølge Gerighty. Nå har derimot teknologien tatt igjen ideene, og skaperne av alle de store seriene snakker om samhandling og sosial kjøring. Need For Speed, Driveclub, Forza... Først ute var imidlertid Ubisoft med annonseringen av The Crew, og de går virkelig all-in med MMO-konseptet. Det er ikke til å ta feil av at dette er et MMO. Det er faktisk nesten et MMORPG.

Samtidig er det naturligvis også et racingspill, og det har ikke noe for seg å klistre på en masse merkelapper på hva dette er og skal være. Det er et racingspill, og et godt et som sådan, som i tillegg har en masse elementer fra RPG- og MMO-sjangrene. Ved siden av massevis av biler og bildeler å samle på, og en masse områder å utforske, handler det om å gå opp i nivå. Det handler om å samle inn loot, for å forbedre bilene dine. Det handler om kjøre om kapp og takle utfordringer både med og mot andre spillere. Det handler om å danne seg et crew og gjøre asfalten utrygg for andre i en store verden fylt av andre crews. Det er et racing-MMO med RPG-elementer. Et racing-MMORPG.

The Crew

Det er naturlig å sammenligne The Crew med Test Drive Unlimited, så vel som nyere titler som Need for Speed: Rivals og Forza Horizon. Fra det vi har sett så langt ligger The Crew an til å slå dem alle, og den mest åpenbare grunnen er verden man befinner seg i. Den er enorm, men likevel levende.

Dette er en annonse:

Selv en god sjåfør med en hissig kjerre vil bruke 90 minutter på å krysse kartet, som er formet etter det amerikanske fastlandet. Denne størrelsen er imponerende, men vi husker fra spill som Test Drive Unlimited 2, at størrelse alene ikke er nok. Heldigvis er omgivelsene i The Crew varierte, vakre og levende ved siden av å strekke seg langt inn i horisonten.

Detaljnivået selv i denne tidlige versjonen var imponerende. Vi så veiarbeidere som jobbet langs veiskulderen, ville dyr som løp gjennom det høye gresset, fotgjengere som ruslet rolig på fortauene og naturligvis andre biler på veiene. Og du kan dra akkurat dit du vil. Med Fast Travel-systemet ble vi transportert til Navajo Trail for litt offroad-kjøring. Vi raste gjennom den støvete ørkenen bare fordi vi kunne. Tidligere hadde vi skrenset oss gjennom snøen på fjelltoppene i innlandet, rast innom New Yorks travle gater og fortsatt videre helt til Miamis solbadede palmetrær.

The CrewThe Crew

I en stor verden som dette er man avhengig av å finne ting å gjøre, hvis ikke føles områdene liveløse og kjedelige temmelig fort. Heldigvis har utviklerne vært oppmerksomme på dette. Hvor hen du kjører dukker nye utfordringer opp. Selv hvis du kun holder deg til motorveiene, ser du nye challenges eller spennende områder å sjekke ut. Disse utfordringene kan være enkle oppgaver som å takle en slalomløype, eller mer krevende oppgaver som å ta igjen en annen sjåfør eller naile et digert hopp. Gjør du det greit får du bronsje, gjør du det bra får du sølv og gjør du det veldig bra får du gull.

Dette er en annonse:

Hvis du går for gull (og det gjør man jo!), er det viktig å ha utstyret i orden. Bilene kan tilpasses til seks klasser: Full Stock (for all slags kjøring), Street Spec (for gatekjøring), Dirt Spec (for rally), Perf Spec (for veldig høye hastigheter), Raid Spec (for enda tøffere offroad-kjøring) og Circuit Spec (for teknisk kjøring). Kombinerer man disse seks med alle de forskjellige underlagene man kommer over, blir resultatet en svært variert kjøreopplevelse.

The Crew

Når det er sagt får du ikke bilene gratis. Etterhvert som du går opp i nivå låses mange av kjerrene opp, men noen er også knyttet til historiedelen. Denne forteller historien om politimann som har gått undercover for å infiltrere street racing-miljøet, og den er sånn sett mildt sagt ordinær. Forskjellen fra de fleste andre spill med (let's face it) samme historie, er imidlertid at du har kan spille gjennom alt sammen med selskap av andre hvis du ønsker. Hvis du velger å gjøre alt alene er det ingen som hindrer deg i det, men det blir mindre krevende hvis man holder seg til et crew (derav navnet).

Inntrykket foreløpig er likevel at spillets største styrker ligger andre steder enn i historieoppdragene. Vi koste oss virkelig med sandkassen Ubisoft har laget. Vi koste oss med solo-oppdragene og utfordringene, og vi koste oss med det lettfattelige systemet som lot oss bli med på ulike events. En av disse eventene var en slags dødskamp i sanddynene ute ved kysten. Vi fikk prøve både på egenhånd og i co-op, men hensikten var den samme uansett. Man skulle kræsje i stykker en datatsyrt motstander, men man måtte være forsiktig så man ikke bommet og kjørte rett til havs. Da vi var flere var det forholdsvis lett å ta knekken på ham, og det handlet mest om å stå for det siste sammenstøtet slik at man fikk størst andel av poengene. Solokjøringen var derimot mer intens, og til å begynne med var suksessen langt fra selvskreven. Det gikk bra til slutt, og poengpotten trengte derfor ikke å deles, men når sant skal sies var det mer gøy å gjennomføre i fellesskap med andre. Det har en mer leken følelse over seg rett og slett.

The CrewThe Crew

Etter denne og et par andre utfordringer, fikk vi en gjennomgang de ulike oppgraderingene man kan tilpasse bilene sine med. I hvert fall noen av dem. Det er nemlig fryktelig mange å velge mellom, slik at selv de mest kresne Pimp My Ride-entusiastene vil bli fornøyde. Hvis jeg ikke husker feil kan man forbedre ytelsen til bilen fordelt over elleve kategorier med ekstradeler, og av kosmetiske deler er utvalget enda bedre. Vi stylet opp og blodtrimmet vår Aston Martin DB9 skikkelig, vant et fellesrace mot de andre journalistene tilstede (selvsagt), før vi brukte resten av tiden på å utforske flere deler av det enorme kartet.

Selv uten å bruke fast travel-systemet var variasjonen i omgivelsene store, og det er virkelig noe å ta seg til over alt. Dessuten er det pent å se på, og alt fløt bra selv om bildeoppdateringen kun lå på 30 fps. Oppløsningen var på sin side full HD (1080p) og bilene reagerte bra på instruksene mine. Man kunne kjenne kontakten med underlaget (veldig viktig i et racingspill) og alle de ulike kjerrene vi fikk prøve hadde sin egen personlighet.

Som du skjønner hadde vi det fint i selskap med The Crew, og vi gleder oss allerede til å se mer. Loot- og nivå-systemet fungerer like bra som motivasjon til å spille videre her som i et RPG-spill, spesielt når et så godt racingspill og en så spennende verden ligger som bakteppe. Ubisoft har definitivt fanget interessen vår!

The Crew

Relaterte tekster

7
The CrewScore

The Crew

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Ubisofts påståtte racing-MMO har rammeverket det trenger for å bli noe fenomenalt, men dessverre lever ingen av bestanddelene opp til gullet og de grønne skogene...

1
Alt om The Crew: Calling All Units

Alt om The Crew: Calling All Units

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Den andre utvidelsen til The Crew slippes i dag, og da passer det godt å vite hva man faktisk får for pengene. Siden man nå får helt nye gameplaymekanikker med tanke på...

0
GR Live spiller The Crew: Calling All Units

GR Live spiller The Crew: Calling All Units

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dagens sending av Gamereactor Live skal vi ta en første kikk på Ubisofts MMO-bilspill, The Crew. I en time fra klokken 17.00 får vi et eksklusivt møte med den kommende...

2
Last ned The Crew gratis neste uke

Last ned The Crew gratis neste uke

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Ubisoft feirer 30 år, og i den sammenheng har de delt ut gratis spill til alle som er Ubisoft Club-medlemmer. Vi har allerede fått Prince of Persia: The Sands of Time,...

1
The Crew feirer fem millioner spillere

The Crew feirer fem millioner spillere

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Det har gått ca. 16 måneder siden Ubisoft slapp racingspillet The Crew, som lot deg utforske hele USA-kartet (forminsket, men fortsatt mektig stort) sammen med et "crew"...



Loading next content