LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      forspill
      The Escapists

      The Escapists

      I nesten 100 dager har jeg forberedt meg på å rømme fra Shankton State Pen. Det er i natt det gjelder. Jeg skal endelig få smake frihet. Eller kanskje ikke...

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ

      En vakt fører meg tilbake til cellen etter dagens siste fangeopptelling og låser døren. Jeg venter til vakten runder et hjørne før jeg klatrer opp på skrivebordet midt i rommet og fjerner det falske dekselet i taket og kryper opp i ventilasjonssystemet. Det tok meg flere timer å sage gjennom dekselet med plastkniver smuglet ut av spisesalen. Foran gitteret henger det røde sengelaken som hindrer de patruljerende nattevaktene fra å se inn i cellen. Det er først i løpet av morgentimene at de vil begynne å lure på hvor jeg er. Da kommer de til å oppdage det falske dekselet laget av pappmasje som består av istykkerrevne doruller og superlim stjålet fra andre fanger.

      I ventilasjonssystemet har jeg samlet dusinvis av de over hundre unike gjenstandene The Escapists inneholder - alt fra filer kjøpt fra andre fanger og hjemmelagde våpen til vaktuniformer stjålet fra vaskeriet. I nesten 100 dager har jeg forberedt meg på å rømme fra Shankton State Pen. Jeg kryper gjennom ventilasjonssystemet, mot stigen som leder til taket.

      The Escapists

      Shankton State Pen er et av seks planlagte fengsler som man kan bryte seg ut av i The Escapists. Disse tematiske fengslende vil ha varierende vanskelighetsgrad, fra en relativt åpen fangeleir til et høysikkerhetsfengsel med overvåkningskameraer på hver celle. Hvis du hiver deg på mens spillet utvikles får du tilgang til et syvende fengsel. Etter hvert som spillet beveger seg gjennom Steam Early Access skal utvikleren Team 17 blant annet introdusere flere fangejobber og gjenstander som man kan bruke til å lage utstyr og våpen. Det skal også utvikles en fengselsskaper som lar deg lage egne fengsler som kan deles på Steam

      Dette er en annonse:

      For å komme meg til taket måtte jeg sage meg gjennom en rekke metallbarrierer som delte opp ventilasjonssystemet. Ofte uten annet utstyr enn plastknivene. Men det er fengselssystemets rigide timeplan som er skyld i at det har tatt så lang tid å iverksette fluktplanen. Livet i Shankton preges av fastsatte aktiviteter som stadig avbrytes av fangeopptellinger.

      The Escapists

      Mange fanger velger dessuten å ta en av tre jobber som fengselet tilbyr, fordi det medfører tilgang til utstyr: Om man vasker klær er det mulig å snike unna nonen vaktuniformer, mens fanger som lager stoler kan få tak i trebiter som forhindrer at tuneller raser, dersom man forsøker å grave seg under muren.

      Hvis man unnlater å følge fengselets timeplan blir fangevokterne mistenksomme og dersom du blir borte for lenge vil de begynne å lete etter deg. I verste fall stenges alle dører i fengselet til du er funnet. Derfor gjelder det å snike seg unna i noen minutter for å arbeide med fluktplanen, for så å komme seg tilbake før vaktene blir for mistenksomme.

      Dette er en annonse:

      Vel oppe på taket unngår jeg lyskasteren og springer over en bunke ledninger som kobler to bygninger sammen. Kun et par allerede svekkede nettinggjerder og en mur står mellom meg og friheten. Etter å ha kuttet meg gjennom det første gjerdet er jeg utslitt, så jeg spiser kylling for å få mer energi.

      Hver gang du bruker energi - gjennom å trene, lese eller grave hull i gulvet - stiger utmattelsesnivået, helt til du ikke lenger er i stand til å gjøre noe. Da må du spise, sove eller dusje for å få tilbake kreftene.

      The Escapists

      Vakter utstyrt med lommelykter tvinger meg flere ganger bort fra det andre gjerdet. Det begynner å bli lyst innen nettinggjerdet gir etter for en medbragt fil. Kun en flere meter høy murvegg gjenstår, men nå begynner det å haste. Hvis solen går opp mens jeg er her ute vil de væpnede vaktene i fengselets fire tårn se meg. Etter flere febrilske forsøk på å hakke i muren med en plastgaffel, innser jeg at det er for sent. I det som kun kan beskrives som en siste krampetrekning springer jeg mot en vakt med et glasskår delvis dekket av gaffateip i hendene. Et skudd bryter stillheten. Jeg våkner opp i en sykeseng, klar til å forsøke å bryte meg ut igjen.

      The Escapists slippes på Steam Early Access i dag og gir deg i første omgang muligheten til å utforske Shankton State Pen for under en hundrelapp. Det anbefales på det sterkeste. Spillet kommer også til Xbox One i løpet av neste år.

      The Escapists

      Relaterte tekster

      1
      The EscapistsScore

      The Escapists

      ANMELDELSE. Skrevet av Fredrik Walløe

      Vi har latt oss fengsle av det sjarmerende spillet fra Mouldy Toof Studios, men så har vi brutt oss ut igjen...

      0
      The Escapists slippes til Xbox 360

      The Escapists slippes til Xbox 360

      NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

      Mouldy Toof Studios fengselssimulator The Escapists sjarmerte oss da det ble sluppet i begynnelsen av året, og vi var tydeligvis ikke alene om å like det. Team17 kan...

      0
      Se traileren for The Escapists-tillegget

      Se traileren for The Escapists-tillegget

      NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

      Det er ingen hemmelighet at vi her i Gamereactor likte The Escapists veldig godt da det ble sluppet (les om hvorfor i vår anmeldelse), og det er derfor med glede vi...



      Loading next content