Norsk
Gamereactor
forspill
Battleborn

Battleborn

Vi tok en tur til London for å finne ut mer om det nyeste prosjektet til gjengen bak Borderlands-serien. Her er vårt førstinntrykk av Battleborn.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I en fjern fremtid har alle stjernene slukket unntatt én: Solus, den siste stjernen (til tross for at nattehimmelen er full av stjerner når kameraet i traileren zoomer ut fra slagmarken). I et desperat forsøk på å overleve samles alle artene som kan reise gjennom verdensrommet rund nettopp Solus. De danner faksjoner og allianser. En politisk kamp om å styre universets siste energiressurser finner sted. De vet ennå ikke at de ikke er hverandres verste fiender, for en brutal fiende kalt Verelsiene er på vei for å ta sitt siste bytte etter å ha mørkelagt nesten hele universet. Battleborn kalles elitesoldatene fra hver faksjon som må se forbi interne stridigheter og samarbeide i kampen mot deres felles fiende. De er det siste håpet til alt intelligent liv, og du er en av dem. Velkommen til Battleborn.

Battleborn

Gearbox har hatt både suksesser og flopper opp gjennom årene. Interessant nok har deres egne titler alltid imponert. Brothers in Arms tilførte et nytt lag med historiefortelling i sjangeren med lagbaserte, taktiske skytespill, og Borderlands blander fps og rollespill i det som har blitt en nærmest legendarisk cocktail. Battleborn håper selvfølgelig på å fortsette trenden med studioets hell med spill som begynner på B. Jeg synes det er positivt at studioet ikke vil tyne Borderlands-serien mer for øyeblikket. Kreativitet og nyskapende spill er en bedre bruk av deres ressurser enn et spill med et premiss som kanskje ikke er like interessant for utvikleren etter flere år. Det er også godt å se et studio som ikke er redd for å prøve noe nytt når de får en god idé.

Battleborn er, ifølge Gearbox, en "hero-shooter", som mange kanskje vil mene hører til sjangeren MOBA-skytespill (mer om det senere). Spillet viderefører Gearbox' hang til å blande sjangere ved å kombinere skyte- og rollespill med elementer fra fighting- og strategispill og MOBA-er. Spillet har vært under utvikling siden lanseringen av Borderlands 2, og er ifølge Randy Pitchford det største og mest ambisiøse prosjektet utvikleren har tatt på seg. Det vil by på en historiedel (som kan spilles alene og i co-op for opptil fem spillere) i tillegg til en 5v5 flerspiller. Det vil også være støtte for delt skjerm, men det vites ennå ikke om dette også gjelder for PC-versjonen. Før vi dykker dypere inn i de tekniske aspektene kan vi uansett ta en titt på Battleborns faksjoner og figurer.

Dette er en annonse:
Battleborn

Jenneritene er et imperisk, æresbundet vampyrlignende folk som minner om fortidens samuraier. Selv om universet er i ferd med å gå under vil nok disse ha full kontroll, og kanskje også overleve på grunn av sin ekstreme viljestyrke. Peacekeepers er flokkens intergalaktiske politistyrke. De er fast bestemt på å ta seg av alle, selv om det ikke er alle likevel, som vil bli tatt vare på. De er byråkratiske av natur og vil at alle skal følge deres lover og regler. Rogues er en faksjon som ikke er en faksjon likevel. De er de uavhengige, det frie folket rundt Solus. Ustøtte som smuglere, pirater, tyver og leiesoldater tilhører alle Rogue. Eldrid er knyttet til naturen og har magiske evner. De forstår universets indre mekanismer gjennom observasjon fremfor innblanding, og de står fast på å ikke tukle med balansen. De sitter og ser på mens universet går sin gang. Sist, men ikke minst har Last Light Consortium som er en samling med profittører som ser forretningsmuligheter der andre ser krig og konflikt. De er aristokrater som kun interesserer seg for bunnlinja. Alle krigsmaskinene i spillet er utviklet av nettopp LLC. De spiller faksjonene mot hverandre for å presse opp etterspørselen samtidig som deres filial Miion Robotics produserer robotkrigere i hopetall. "Faksjonene er delt i sine filosofier", sier forfatter Aaron Linde. Det finnes et bredt spekter av arter, raser og figurer som faller inn under hver av disse fanene.

Battleborn

Vi har så langt møtt ni av figurene som hører til disse faksjonene. Renya, er en badass Rouge-dame med øyelapp. Montana er er et fjell av en mann som hører med hos Peacekeepers. Rath er en av de pompøse vampyrsamuraiene fra Jennerit. Oscar Mike er Peacekeeper-soldat med maskingevær og rustninghjelm. Marquis er en snikskytter og en robot-herre fra LLC. Miko er en sopp med armer og ben som tilhører Eldrid. Phoebe er et menneske med telekinetiske evner som liker spisse gjenstander fra LLC. Thorn er en kvinnelig alv fra Eldrid med en dårlig holdning. Til slutt har vi sett Caldarius, en jetpack-bærende elitesoldat som hater alle Jenneritene selv om han er en selv. Flere vil bli avslørt senere, og målet er å ha 25 stykker klare til spillet lanseres slik at man kan fylle et lag på fem personer med alle de klassene man måtte trenge. Det vil dessuten finnes minst fem figurer fra hver faksjon, så man kan fylle hele laget med Jenneriter som utfyller hverandre hvis det er ønskelig. Når jeg forteller designsjef John Mulkey at jeg elsker å spille som Tank, får jeg et lurt smil og et kanskje tilbake.

Dette er en annonse:

Gearbox elsker sine figurer. Dette er tydelig når vi ser på de tusenvis av NPC-er, fiender og spillbare figurer i Borderlands, og Battleborn vil tydligvis være like opptatt av de vesnene som bor i spilluniverset. Alle de spillbare figurene er så utførlig skapt at de lett kunne vært hovedpersoner i sitt eget spill. De har 700 linjer med dialog hver til bare kampprat, og denne varierer alltid i forhold til hvem som er til stede. Dette betyr at det er skrevet mye tekst og at det vil være mye variasjon i dialogen - så sant man ikke spiller med de samme figurene hele tiden. Hver figur er dessuten sin egen klasse. De beveger seg forskjellig, har ulike styrker og svakheter, våpen og krefter, og de har forskjellige personligheter, tilpasningsmuligheter og samlegjenstander.

Battleborn

Battleborn har progresjonssystemer på forskjellige nivåer. I løpet av en kamp vil figuren din gjennomgå en MOBA-aktig levelling-syklus som går over 15 levels. Helix, som er figurprogresjonen, ligner en DNA-streng og gir deg to muligheter hver gang du levler opp. Prosessen er rask, og man burde kunne åpne alle 15 i løpet av 30 minutter. Denne fremgangen blir imidlertid nullet ut mellom hver kamp, så man starter alltid på nytt.

De to mulighetene man får når man levler opp er skreddersydd til figuren du spiller med, og representerer to ekstreme sider ved dens personlighet i kamp. Ta for eksempel Oscar Mike. På level 6 få han valget mellom laser- eller kikkertsikte til riflen. Laseren representerer run'n'gun-mentaliteten hans, mens kikkertsiktet speiler en mer forsiktig distansekriger. Man kan fritt velge mellom de oppgraderingene som låses opp på hver av de 15 levlene slik at man kan personliggjøre sin figur innenfor de logiske rammene ved hans personlighet.

På siden av dette finnes et progresjonssystem knyttet til hver figur. De har alle et annet level som er viktig utenfor kampene, og låser i stedet opp for andre ting som såkalte mutasjoner. I tillegg til dette kan man gjøre kosmetiske endringer, mens våpnene forblir uforandret. Gearbox ser nemlig disse som en viktig del av personligheten selv om de kan oppgraderes i løpet av kampene.

Salvage er en del av et tredje progresjonssystem som er knyttet til din spillerprofil, og den utvikles ved å ta bosser. Vet å åpne Salvage skaffer man seg mods som igjen åpner for å bruke en ny funksjon i kamp. Hacks lar deg bygge på våpnene, og det er tydelig hva som skjer. I stedet for å få +0,4% til critical hits står det eksempelvis at et hodeskudd kapper hode av fienden hvis du bygger om våpenet på en gitt måte. Utover dette lover Gearbox at du vil finne massevis av ting som kan samles, modifiseres eller oppdages.

Battleborn

Det vi så da våre fem helter kjempet mot horder av roboter mens musikken spilte (musikk som kunne vært hentet rett ut fra Little Big Planet), var et spill som kombinerer Gearbox' sprøe figurdesign og humor med en grafikkstil som er litt mer subtil enn den vi finner i Borderlands. Den tegnefilmaktige grafikken har en nærmest drømmelignende estetikk som gir meg like mye lyst til å drømme meg bort som å sprenge alt i luften. Figurdesignet passer perfekt sammen med designet på fiendene, floraen og omgivelsene rundt dem. På spørsmål om det ikke er vanskelig å blande så mange sjangerstiler svarer art director Scott Kester: "Man er nødt til å skape et uttrykk som vil akseptere nær sagt hva som helst fra fantasy til science fiction".

Battleborn

Er Battleborn et MOBA? Incursion-modusen er kun den første av mange flerspillervarianter som vil komme, og den har noen tydelige MOBA-trekk. Allierte NPC-er løper mot fienden langs forhåndsbestemte ruter, du skal drepe to kjempeedderkopper for å få tilgang til fiendens base, og du mister progresjonen for hver runde. Hvor mange av disse elementene er jo med i andre sjangere? Så vidt jeg vet er det kun dette med progresjonen. Selv om Incursion er en MOBA-modus, er det for tidlig å slå fast at hele spillet faller inn i denne sjangeren. For alt vi vet kan Gearbox like gjerne finne på å inkludere et dansespill, men foreløpig må vi nøye oss med det vi har sett. Spillet er forventet til Xbox One, Playstation 4 og PC i løpet av 2015.

HQ

Relaterte tekster

5
BattlebornScore

Battleborn

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Battleborn er forvirrende. Veldig forvirrende. Faktisk er det så forvirrende at det ofte forvirrer seg selv. Forvirret?

2
Battleborn legges ned

Battleborn legges ned

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Spillet fjernes fra butikkene allerede nå, dropper muligheten til å kjøpe valuta i februar og stenger til slutt serverne helt i 2021.

3
Take-Two: Ikke overrasket over Evolve

Take-Two: Ikke overrasket over Evolve

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

2K Games gitt oss mange gode spillopplevelser opp gjennom årene, men de siste årene har vi også fått to store spill som ikke har levert. Dette erkjenner nå Take-Two-sjef...



Loading next content