Norsk
Gamereactor
forspill
Far Cry 4

Far Cry 4

Elefanter og rakettkastere - Sofia fikk litt tid alene med Far Cry 4, og foreløpig ser eventyret i Kyrat ut til å bli av det spektakulære slaget...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg befinner meg på en spillmesse i London, i kø for å teste Far Cry 4 på Playstation 4. Minuttene tikker og går, men ventetiden skal vise seg å være verdt det. Jeg slipper endelig inn å Sonys blå telt og med syv tilskuere i ryggen føler jeg meg presset til å prestere.

Det hele starter foran en stor, lyseblå port. Solen skinner og vinden blåser lett idet jeg beveger meg mot den. I horisonten ser jeg det som antageligvis er Himalaya-fjellene. Målet er uvisst, men det er nokså tydelig at jeg må inn gjennom porten. Jeg titter forsiktig inn dørene og ser vakter patruljere området. Jeg vet umiddelbart at jeg står overfor et valg. Et valg jeg har tatt mange ganger tidligere. Skal jeg snike meg inn og ta hånd om vaktene i tur og orden, eller løpe inn høylytt og tømme magasinene mine?

Far Cry 4

I første omgang velger jeg å snike meg inn. Jeg kaster meg bak en tom bygning og knerter den første vakten jeg ser. Jeg fortsetter innover og innser at vaktene er flere enn jeg trodde. Jeg prøver en av pistolene mine og treffer en sniper på taket, men ikke før en av kollegaene hans oppdager meg. Det er da helvete braker løs og jeg innser at lærdom fra de tidligere Far Cry-spillene er nyttig. Jeg vet hvordan jeg burde bevege meg, hvordan jeg gjemmer meg i hus, og hvilke vakter det er lurt å drepe først. Mye føles likt som i Far Cry 3, på godt og vondt. Voldsballetten fortsetter uansett videre, forsterkninger ankommer i helikopter og adrenalinet pumper. Faktisk pumper det litt for mye, og i all min hast finner jeg frem pil og buen blant våpenen mine. Det er et kult våpen, men det funker dårlig mot et helikopter.

Dette er en annonse:

Forsøk to. Jeg bestemmer meg for å gå høylytt inn med rakettkasteren. Denne gangen går ting litt bedre, og jeg løper gjennom det som best beskrives som en landsby av fiender. Helikopteret klarer jeg å ødelegge, og en bil likeså, mens jeg hopper fra hustak til hustak. Til slutt må jeg dog ned på landjorda igjen, og det er her jeg nesten blir trampet ned av en elefant! Ja, de har elefanter i Far Cry, og de er råkule! Det kan faktisk tenkes at de er litt for kule, da jeg blir distrahert av den majestetiske skapningen. Sniperen på taket benytter seg av sjansen til å kvitte seg med villmannen som plutselig er blitt mer opptatt av dyrelivet.

Far Cry 4

Et par omganger til og jeg forlater Sony-teltet med et stort smil om munnen. Er hele Far Cry 4 like bra som den lille smakebiten, kan nemlig Far Cry 4 veldig fort bli ett av årets høydepunkter for min del.

Det unner jeg i grunnen Ubisoft, som har opplevd både kjærlighet og hat de siste årene. Far Cry 4 tror jeg nemlig blir blant spillene folk vil gi kjærlighet i bøtter og spann. Det ser ut til å ta alt vi elsket med serien, både det mystiske, det action-fylte og det absurde, for å sette det sammen på en mer intelligent måte enn tidligere. Spilleren bestemmer hva de vil gjøre, og det man gjør driver historien fremover i den åpne verdenen.

Dette er en annonse:

Spillet finner sted i Kyrat, en fiksjonell del av Himalaya-regionen. Vi har tatt over fjellstøvlene til Ajay Ghale som har dratt hjem for å spre sin døde mors aske. Turen blir uheldigvis ikke en fredfull en, og Ajay finner seg involvert i en konflikt startet av Pagan Min, en selverklært konge av regionen som sprer frykt blant folket med sitt tyranniske regime. Det er opp til deg å bevege deg gjennom Kyrats forskjellige regioner for å ta oppgjør med Min.

Far Cry 4Far Cry 4

Det er en tur jeg ser veldig frem til, for er det noe Far Cry 4 kan kalle en styrke er det den åpne verdenen. Kyrat er i seg selv delt opp i flere regioner, med forskjellige landskap, mennesker og dyr. I kjent Far Cry-stil spiller dessuten mer enn bare militære elementer en stor rolle i plottet, da Kyrats regioner også preges av det mystiske og magiske. Valget av setting overrasket mange, men etter å ha sett kun en liten del av den er det nettopp overraskelsesmomentet som fungerer best. Settingen er en vi har sett lite av i både spill og film, og det blir interessant å se hvordan den åpne verdenen utnytter omgivelsene.

Far Cry 4 er samtidig veldig pent, og er man fan av serien vil man definitivt ikke bli skuffet. Omgivelsene er mer detaljerte enn tidligere og fargene enda sterkere enn før. Selv om Far Cry: Blood Dragon er Ubisofts seneste tilskudd i serien er det Far Cry 3 de fleste av oss tenker tilbake på med fryd og glede. Blood Dragon var riktig nok originalt, men det ble fort glemt, og Far Cry 4 vil overta posisjonen som seriens mest kreative tilskudd.

Faktisk skal jeg driste meg til å spå at Far Cry 4 kan bli en av Ubisofts største triumfer, og meget mulig et av årets beste spill. Jeg gleder meg i hvert fall til å utforske resten av Kyrat, og ikke minst til å se elefanter igjen.

Far Cry 4
HQ
Far Cry 4Far Cry 4Far Cry 4Far Cry 4

Relaterte tekster

Far Cry 4Score

Far Cry 4

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Ubisoft Montreal leverer sitt bidrag i kampen om å vinne prisen for høstens mest underholdende sandkasseactionspill. Vi har satt karakter...

0
To timer med Far Cry 4: Overrun

To timer med Far Cry 4: Overrun

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi tok en runde i Ubisofts Far Cry 4 for å teste den nylig lanserte Overrun-tilleggspakken. Hvis denne har gått deg hus forbi kan du nå få en liten innføring i hva den...



Loading next content